Zielone koktajle - jagoda kamczacka, szpinak i mięta

Jagoda kamczacka to samo zdrowie. Zawiera substancje zwalczające wolne rodniki, witaminę C, A oraz żelazo, jod i miedź.

koktaj zielony jagoda kamczacka szpinak mięta

Zmiksowana jagoda kamczacka w połączeniu z liśćmi szpinaku i mięty to zdrowy, dość kwaśny i orzeźwiający napój.

jagoda kamczacka mrożona koktaj zielony

SKŁADNIKI

  • szklanka owoców jagody kamczackiej świeżych lub mrożonych
  • 2 garście szpinaku
  • kilka listków mięty
  • 200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania
  • szklanka kostek lodu

WYKONANIE

  1. Liście szpinaku i mięty myjemy i obsuszamy, polecam wirówkę do sałaty.
  2. Świeżą jagodę kamczacką przepłukujemy na sitku, mrożoną wrzucamy od razu do miskowania.
  3. Do kielich miksującego wkładamy szpinak, miętę, jagody kamczackie (mrożonych nie rozmrażamy).
  4. Dodajemy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody.
  5. Całość miksujemy na gładki koktajl. Uzupełniamy wodą, tyle, aż uzyskamy najbardziej odpowiadającą nam konsystencję i ponownie krótko miksujemy.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Kategorie

Z KUCHNINapoje

Zobacz również

Pomidory faszerowane ziołami - pomodori farciti all’erbette

pomidory-faszerowane-ziolami-pomodori-farciti-allerbette

Kremowy Sernik na spodzie z ciasteczek i owoców - jagód, jeżyn i borówek

kremowy-sernik-na-spodzie-z-ciasteczek-i-owocow-jagod-jezyn-i-borowek

Sałatka z batatów z chrupiącą ciecierzycą i sosem tahini

salatka-z-batatow-z-chrupiaca-ciecierzyca-i-sosem-tahini

Sałatka z makaronem i klopsikami

salatka-z-makaronem-i-klopsikami

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.