
Przepis na hummus z suszonymi pomidorami , okazał się jednym z najlepszych na domową pastę z ciecierzycy. Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo, wyrób domowy, krótki termin, więc dobrze byłoby skonsumować w parę dni.
Z czym można jeść hummus?
Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, pity, krakersów, warzyw lub właśnie do sałatek. Najsmaczniejszy jest taki, przygotowany w domu i doprawiony po swojemu.
Ta sałatka, to tylko propozycja i powstała ze składników, które akurat były w lodówce. Wierzę w Waszą kreatywność i chętnie skorzystam z innych pomysłów na wykorzystanie hummusu.
Składniki
5-6 łyżek ugotowanej komosy białej
1/2 awokado pokrojone w plasterki
garść liści szpinaku
1/2 szalotki pokrojonej w piórka
1/2 papryki czerwonej pokrojonej w paski
2 łyżki hummusu z suszonymi pomidorami
sok z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
nasiona czarnuszki
2-3 suszone pomidory
kiełki lucerny
Wykonanie
Składniki sałatki układamy na półmisku.
Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy czarnuszką i dekorujemy kiełkami lucerny.
Smacznego!
Tagi
śniadaniekolacjaprzekąskasałatkacytrynykaszaoliwakomosaquinoaprzepisy z quinoaprzepisy wegetariańskieprzepis na szybką sałatkęhummusprzepis wegetariańskihumuslunchboxśniadanie do pracyszpinakkomosa ryżowaZobacz również
Sałatka warstwowa - buraczki, jogurt, quinoa, feta, roszponka, mangold czerwony...

Sałatka z kaszy jaglanej z awokado, serem feta, rukolą, pomidorkami ...

Sałatka czarna quinoa - zielone szparagi - zielony groszek - feta - chipsy z batatów

Hummus z suszonymi pomidorami i aromatycznymi przyprawami

Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.