Fun Dining.Prosto i genialnie - Przemysław Klima. Książka kulinarna dla pasjonatów tworzenia wyjątkowych dań w domu - recenzja
Książka Fun Dining. Prosto i genialnie to debiutancki przewodnik kulinarny autorstwa Przemysława Klimy, pierwszego szefa kuchni w Polsce, który zdobył dla swojej restauracji dwie gwiazdki Michelin. Fun Dining. Prosto i genialnie to kopalnia przepisów na dania, które są zarówno proste w wykonaniu, jak i wyjątkowo smaczne.
Przemysław Klima, szef kuchni w Bottiglierii 1881, znany z kreatywności i wyrafinowania w kuchni, zebrał w swojej książce przepisy na potrawy, które sam lubi przyrządzać i jeść. Do ich przygotowania wystarczą sprzęty, które zapewne mamy w domu. Znajdziemy tu ulubione potrawy szefa kuchni, które są doskonałym połączeniem prostoty i wyjątkowości.
Autor obiecuje, że przygotowanie dań zawartych w książce nie sprawi trudności, a dzięki oryginalnym zestawieniom składników każde danie nabierze niepowtarzalnego charakteru. Fun Dining. Prosto i genialnie to nie tylko zbiór przepisów, ale także inspirujące podejście do gotowania, które sprawia, że przygotowywanie posiłków staje się prawdziwą przyjemnością.
Książka jest bogata w tricki i wskazówki, które pomogą wydobyć z potraw efekt "wow". Apetyczne zdjęcia autorstwa Małgosi Minty dodatkowo zachęcają do przygotowania i skosztowania tych wszystkich potraw. Fun Dining. Prosto i genialnie to nie tylko książka kucharska, ale także podręcznik dla wszystkich, którzy pragną odkrywać tajniki kulinarnej sztuki i tworzyć wyjątkowe potrawy w swojej własnej kuchni.
Podsumowując, książka Fun Dining. Prosto i genialnie autorstwa Przemysława Klimy to niezwykłe źródło inspiracji dla wszystkich miłośników kuchni, zarówno tych początkujących, jak i zaawansowanych. Dzięki prostym przepisom i oryginalnym połączeniom składników każdy może stać się prawdziwym mistrzem kuchni i przygotować dania, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Książka została starannie wydana i zilustrowana przez Wydawnictwo Znak, któremu dziękuję za egzemplarz recenzencki.
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.