Ukryj menu
Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy:

Boże Narodzenie

POMIDOR. Przepisy na każdą porę roku - Beata Śniechowska

KOMENTARZE

Książka Beaty Śniechowskiej Pomidor. Przepisy na każdą porę roku. Prawie 100 przepisów, w których pomidor gra główną rolę.

Pomidor, jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach. Oto prawdziwy hołd dla pomidora, pięknie wydana książka: Pomidor. Przepisy na każdą porę roku. Autorka, Beata Śniechowska nie tylko dzieli się w niej swoimi kulinarnymi sekretami, ale także wprowadza czytelnika w świat smakowitych możliwości jednego, ale jakże niezwykłego składnika, jakim jest pomidor.

Pomidor Beata Śniechowska

Beata Śniechowska z wykształcenia umysł ścisły, ale z sercem kucharza, przeszła drogę od pasjonatki gotowania w domowym zaciszu po szefową kuchni i restauratorkę nowego pokolenia. Jej historia inspiruje, a jej talent zdobywa uznanie nie tylko w Polsce, ale i na arenie międzynarodowej, czego dowodem są zaproszenia na prestiżowe wydarzenia kulinarne.

Pomidor. Przepisy na każdą porę roku to jedna wielka pomidorowa uczta. W książce czeka na nas niemal 100 przepisów, w których ten zwyczajny i niezwyczajny pomidor gra główną rolę.

Książka podzielona jest na osiem rozdziałów:

  • Śniadania - czyli pomidor od samego rana,
  • Talerzyki - to wariacje smakowe na temat pomidora,
  • Sałatki - klasyki, a także autorskie kompozycje,
  • Zupy - ciepłe, chłodne i letnie, strukturalne i gładkie jak aksamit,
  • Dania główne - obiady i kolacje,
  • Wypieki  - focaccia, pizza, bajgle, minigalette, tarta i drożdżówki,
  • Przetwory - wszystko co możesz zamknąć w słoiku, by cieszyć się pomidorem przez cały rok,
  • Koktajle - extras na zdrowie i na imprezę.

Co wyróżnia tę książkę to także głos znakomitych postaci świata kultury i kuchni, które dzielą się swoim sympatią do pomidora. Płomiennym jak czerwień bawolego serca uczuciem do pomidora podzielili się w książce wybitni szefowie kuchni i znakomite postaci świata kultury: Małgosia Minta, Michał Rusinek , Tomek Czechowski , Paco Roncero, Izabela Iskierka, Piotr Ciemny, Mati Pichci, Przemysław Klima, Olga Tokarczuk, Hans Neuner, Zizi Hattab, Kuba Karaś, Adrian Bogdan Bęben, Diego Rossi, Anda Rottenberg, James Lowe.

Pomidor. Przepisy na każdą porę roku to nie tylko zbiór przepisów, ale również opowieść o miłości do gotowania, odkrywaniu smaków i kreatywnym podejściu do kulinarnej sztuki. To inspirująca lektura dla wszystkich, którzy pragną eksperymentować w kuchni i odkrywać nowe oblicza zwykłych składników.

Pomidor. Przepisy na każdą porę roku - Beata Śniechowska. Książka została starannie wydana przez wydawnictwo Znak, któremu dziękuję za egzemplarz recenzencki.

Kategorie

Książki

Zobacz również

Yotam Ottolenghi KOJĄCO

yotam-ottolenghi-kojaco

Kuchnia bezwzględna - Joshua Weissman

kuchnia-bezwzgledna-joshua-weissman

Chorwacja do zjedzenia - Bartek Kieżun

chorwacja-do-zjedzenia-bartek-kiezun

Po prostu Jamie. Szybko i łatwo - Jamie Oliver

po-prostu-jamie-szybko-i-latwo-jamie-oliver

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram

Instagram Post

Chermoula – marokańska eksplozja smaku

Odkryj smaki

Nalewka z granatu


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.