Vegetarian eggplant and mushroom paste

Tasty bread spread made of baked eggplants and porcini mushroom paste. The recipe is trivially simple, it will scare you to prepare the ingredients, then mix them, season and that's it. It will be even easier and faster if you use the ready-made porcini mushroom concentrate.

Ingredients
2 eggplants
100 g of boletus mushroom concentrate Forest treasures (or other mushrooms cooked or fried)
100 g of onions
2 tablespoons of olive oil
3 cloves of garlic
1 tablespoon of fresh ginger
1 teaspoon of garam masala
1 tablespoon tahini sesame paste
1 tablespoon of lemon juice
salt
chilli powder
To be provided:
fresh herbs (chives, parsley)
sesame
olive oil
Execution
Bake the eggplants whole at 220°C for about 40 - 45 minutes. Let cool and peel the skin.
Dice the onion and fry it in olive oil, add the grated garlic and ginger, mix and fry for about 3 minutes. Season with the ready mix of garam masala spices, chili and salt. Add the baked and peeled eggplant cut into pieces, fry for about 10 minutes, stirring constantly. At the end, add boletus mushroom concentrate, mix. Remove from the burner and cool down.
When the mass cools down a bit, put the whole thing into a blender, add tahini paste and lemon juice. Blend until homogeneous or until you get the consistency you like. At the end, we try and, if necessary, season it. Serve the paste drizzled with olive oil, sprinkled with sesame seeds and lots of fresh herbs.
Enjoy!
Tags
mushroomsfast bread pasteeggplantforest mushroomsquick snackforest treasuresboletusbread pastemushrooms in the kitchenmushroom pastemushroom concentratepaste of auberginealso check
Mushroom ciabatta with thyme

Potato salad with eggs and a sauce with marinated boletes

Forest vegetarian pate - beans, porcini mushrooms, nuts and cranberries

Chickpea hummus with mushrooms, harissa, and truffle oil

Papierowa Łowczyni 2020-04-29 10:12:07
Dla smakoszy grzybowych będzie to wyśmienite danie, na rozpoczęcie dnia :)
Response
Felicja 2020-04-29 10:55:05
Wygląda bardzo smakowicie, ale przez grzyby u mnie taka pasta odpada. Jedyna rzecz, której naprawdę nie jadam. :(
Response
Marzena 2020-04-29 23:15:42
Moje dwie miłości. Zrobię na pewno ☺️
Response
Iwona Banach 2020-04-29 11:20:25
U mnie z pastami średnio, ale... aż wstyd się przyznać, nie lubię bakłażanów. Nie, że nie zjem, ale bez zachwytu, grzyby lubię, więc jest to nawet do spróbowania, ale konsystencja "ciapy" bakłażanowej ciut mnie odstrasza - robiłam ajwar więc wiem jak to wygląda, tak więc i kusi i odstrasza, ale kusi w sumie bardziej, bo zdaję sobie sprawę z wartości odżywczych tego warzywa, więc kto wie? Może kiedyś trafię, kupię, spróbuję?
Response
Małgorzata Kijowska|DayliCooking 2020-04-29 12:11:50
Fantastyczny przepis! Mam tyle grzybów w tym roku, że brakuje pomysłu jak je wykorzystywać. Twój przepis bardzo mi podpasował, dziękuję! Achaaaa...zdjęcia jak zawsze mega!
Response
Marzena T (Mania) 2020-04-29 18:27:09
Szerze muszę dać drugą szansę bakłażanom. Miałam okazję zjeść raz i się nie polubiliśmy. Towarzystwo grzybów brzmi apetycznie :)
Response
Ania 2020-04-29 21:32:37
U nas pasty są bardzo chętnie jedzone, a na śniadanko to najlepsze rozwiązanie. Najbardziej lubimy serowe, jajaeczne, rybne a teraz czas na warzywne :) taka grzybowa bym z chęcią spróbowala :)
Response
AniaM. 2020-04-29 21:36:40
Świetna pasta. Świetny przepis. Muszę przy okazji zrobić. Brzmi bardzo smakowicie.
Response
Po prostu MAMA 2020-04-30 02:34:48
Jak dla mnie to pyszotka!
Response
Justyna Borucka 2020-04-30 08:32:47
Pasty kochamy - cała rodzina, robimy i zajadamy się ze smakiem :) ale takiej pysznej to jeszcze nie robiliśmy :) chętnie wypróbujemy. Tylko musimy zrobić zakupy w jakimś internetowym sklepie, bo niektórych specyfików u nas na wsi nie uraczysz :) ależ musi być pyszna :)
Response
Anna 2020-04-30 09:29:50
Połączenie bakłażana i grzybowej pasty bardzo mnie intryguje...
Mam krem z trufli i może pokuszę się o podobną kompozycję.
Response
Margo 2020-05-05 12:17:16
Musi być smaczne i bakłażany i grzyby uwielbiam
Response
CookUp 2020-04-30 20:54:25
Wygląda przepysznie, a zielony szczypiorek i chleb w tle sprawiają, że właściwie czujemy jej smak. Świetny pomysł na wykorzystanie bakłażana i grzybów - w takiej wersji bardzo poprawiają nastrój! :)
Response
Patrycja Reszko 2020-05-04 23:10:17
Świetne połączenie!
Response
add comment
Your email address will not be published.