Książka "Dynia od kuchni 50 przepisów na jesień". Dynia - królowa jesieni w kuchni
Dynia to bezsprzeczna królowa jesieni. Można ją jeść na okrągło i na wszelkie sposoby. Jest nie tylko pysznym dodatkiem do wielu dań ale także pięknym warzywem, które czasem aż żal rozkroić.
Hokaido, piżmowa, prowansalska, makaronowa … to tylko niektóre z dyniowych odmian. Istnieje aż 20 gatunków dyni, a każdy z nich ma kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt odmian i nie sposób ich zliczyć, bo ciągle powstają nowe.
„Dynia od kuchni” to kompendium kulinarnej wiedzy na temat dyni. Dowiemy się z jaką dynię najlepiej wybrać, jak ją obrać i pokroić, co zrobić z pestkami i jak przyrządzić puree, które to jest często podstawą wielu przepisów.
W książce „Dynia od kuchni” znajdziemy ponad 50 inspirujących przepisów na jesień. Od tych klasycznych do zupełnie niestandardowych przepisów na dania z dynią w roli głównej. Zakochacie się w dyni na nowo!
Polecam pyszne, chrupiące placki z dyni, które są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.
"Dynia od kuchni - 50 przepisów na jesień", Buchmann, Warszawa 2022. Pięknie wydana książka, która będzie doskonałym prezentem dla wszystkich amatorów dyni.
Dziękuję wydawnictwu Buchmann za udostępnienie egzemplarza książki do recenzji.
Dagmara 2022-10-31 20:02:54
Zawsze z niecierpliwością czekam na sezon na dynie. Uwielbiam je w każdej postaci!
Odpowiedz
TajemniceSmaku 2022-11-02 12:41:55
Dynia jest bardzo uniwersalna i cieszę się że przebojem wróciła do kuchni 🙂
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.