What is kimchi?

Kimchi is a traditional Korean silage usually consisting of cabbage, turnips, cucumber and gochugar. Gochugaru, or Korean chili powder, or rather in small flakes (gochu - chili pepper, garu - powder). Gochugar flakes can be really spicy, and they have a sweet, slightly smoky flavor. Gochugaru, fish sauce, soy sauce can be bought in online stores, incl. at Cuisines of the World . In the vegan version, we omit the fish sauce and add an extra spoon of soy sauce.

There are over 200 types of kimchi in Korea, and each one on top of that has its family's best recipe. This means that while preparing kimchi, we can always experiment and discover new flavors.

Ingredients

KIMCHI

1 kg of pumpkin

1 kg of Chinese cabbage

2 - 3 liters of water

3 tablespoons of salt

KIMCHI PASTA

200 ml of water

2 tablespoons of rice flour

1 tablespoon of sugar

100 g of fresh ginger

3 cloves of garlic

20 g of gochugaru

1 tbsp soy sauce

1 tablespoon fish sauce (in the vegan version we omit and change to soy sauce)

a bunch of balloons

1/2 white radish

Execution

Cut the Chinese cabbage in half lengthwise and chop it (not thin). Cut the peeled pumpkin into thin slices, and then into bars, the so-called julienne. Put the cabbage and pumpkin into large bowl, cover with salt and cover with water. We mix and as much as possible load (I put a round wooden board on it and put a jar / jars of water on it), let it rest for about an hour.

While the cabbage with pumpkin is macerated, prepare kimchi paste . Boil 200 ml of water together with rice flour, stir all the time until make a gruel, add sugar and let it cool down from the heat.

To the cooled gruel, add ginger and grated on a grater garlic, gochugaru pepper, soy sauce and fish sauce, mix.

Peeled white radish cut into thin slices, and then in bars, the so-called julienne. Cut the spring onions into 2-3 cm pieces, diagonally.

Thoroughly drain the soaked cabbage and pumpkin from the brine, add kimchi paste, radish, chives and mix everything thoroughly. I recommend wear gloves for this operation. Put the mixed vegetables into a large one jar or stoneware. We load it (e.g. with scalded stone), cover it and leave it for about 3-5 days at room temperature. In the process we try, if kimchi is already there for us we translate sour enough into smaller jars and to keep put the fermentation process in the fridge.

Happy and cheers!

also check

Red kimchi made of Chinese cabbage and beetroot

czerwone-kimchi-z-kapusty-pekinskiej-i-buraczkow

Modre Kimchi, or red cabbage kimchi

modre-kimchi-czyli-kimchi-z-czerwonej-kapusty

Korea - Not only kimchi - 50 inspiring recipes

korea-nie-tylko-kimchi-50-inspirujacych-przepisow

Korean ferment ... about kimchi, life and cooking - Inessa Kim

koreanski-ferment-o-kimchi-zyciu-i-gotowaniu-inessa-kim

Comments

Cztery Fajery 2020-01-02 11:54:28

Dawno nie robiliśmy kimchi, dzięki za przypomnienie :)

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:53:12

Olu, proszę bardzo 🙂

Response

Paulina 2020-01-02 12:25:22

Nie wiem czy będę potrafiła coś takiego przygotować ale wygląda bardzo zachęcająco i apetycznie

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:52:01

Przygotowanie kimchi jest bardzo proste, natomiast trudniej jest co niektórym znieść zapachy towarzyszące podczas fermentacji 😉

Response

MałgorzataKijowska|DayliCooking 2020-01-02 16:27:52

Uwielbiam kimchi, ale nigdy dotąd nie odważyłam się zrobić samodzielnie. Może jednak warto? Może nie taki diabeł straszny? ;) Nie umiem sobie wyobrazić dyni, ale to chyba będzie dla mnie dodatkowa motywacja ;)

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:49:44

Małgosiu, ten diabeł nie jest taki straszny, ale za to ostry 😉 Spróbuj zacząć od klasycznego, polecam.

Response

Sylwia R 2020-01-02 18:23:52

Nie miałam przyjemności tego wypróbować aczkolwiek koreańską kuchnię lubię 😊

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:47:32

Na pierwszy raz polecam kimchi klasyczne 🙂

Response

Anna 2020-01-03 08:54:12

Pyszny pomysł z dodatkiem dyni!
Uwielbiam i czasami robię sama. Aczkolwiek mam tyle możliwości kupienia bezpośrednio od Koreańczyków, że czasami zastanawiam się po co...Mąż mówi, że dla zabawy to robię...
Pozdrowienia Noworoczne!

Response

TajemniceSmaku 2020-01-04 20:55:58

Aniu, też często robię kimchi "dla zabawy" 😉 i dzięki temu mogę eksperymentować ze składnikami 🙂

Response

Justyna 2020-01-03 22:06:29

ojj dawno nie robiłam, a czuję ten smak u siebie teraz :* musze koniecznie zrobić!

Response

add comment

Your email address will not be published.