Korean style pickled pumpkin. Homemade preserves - pumpkin kimchi

What is kimchi? Kimchi is a traditional Korean pickle usually consisting of cabbage, turnips, cucumber and gochugaru. Gochugaru, or Korean chili powder, or rather in small flakes (gochu - chili pepper, garu - powder). Gochugaru flakes can be really spicy, and they have a sweet, slightly smoky flavor.


There are over 200 types of kimchi in Korea, and each has its own family favorite recipe. This means that when preparing kimchi, we can always experiment and discover new flavors.

Ingredients

KIMCHI

  • 1 kg of pumpkin
  • 1 kg of Chinese cabbage
  • 2 - 3 liters of water
  • 3 tablespoons of salt

KIMCHI PASTE

  • 200 ml of water
  • 2 tablespoons of rice flour
  • 1 tablespoon of sugar
  • 100 g fresh ginger
  • 3 cloves of garlic
  • 20 g gochugaru
  • 1 tbsp soy sauce
  • 1 tablespoon fish sauce (in the vegan version omit i replace with soy sauce)
  • bunch of speech bubbles
  • 1/2 white radish

EXECUTION

  1. Slice the Chinese cabbage in half lengthwise and chop (not too thinly).
  2. Slice the peeled pumpkin into thin slices, and then into sticks, the so-called julienne.
  3. Put the cabbage and pumpkin into a large bowl, sprinkle with salt and pour water to cover.
  4. We mix and, if possible, load it (I put a round wooden board and put a jar/jars with water on it), let it rest for about an hour.
  5. While the cabbage and pumpkin macerate, prepare the kimchi paste.
  6. Boil 200 ml of water together with rice flour, keep stirring until a gruel forms, add sugar and leave it to cool down.
  7. To the cooled gruel, add grated ginger and garlic, gochugaru peppers, soy sauce and fish sauce, mix.
  8. Slice the peeled white radish into thin slices and then into strips, the so-called julienne.
  9. Cut the spring onion into 2-3 cm pieces, diagonally.
  10. Drain the soaked cabbage and pumpkin thoroughly from the brine, add kimchi paste, radish, chives and mix everything thoroughly. I recommend wearing gloves for this activity.
  11. Put the mixed vegetables into a large jar or stoneware.
  12. We load it (e.g. with scalded stone), cover it and leave it for about 3 - 5 days at room temperature.
  13. During pickling, we try, if the kimchi is sour enough for us, we put it into smaller jars and put it in the fridge to stop the fermentation process.

also check

Modre Kimchi, or red cabbage kimchi

modre-kimchi-czyli-kimchi-z-czerwonej-kapusty

Red kimchi made of Chinese cabbage and beetroot

czerwone-kimchi-z-kapusty-pekinskiej-i-buraczkow

Korean ferment ... about kimchi, life and cooking - Inessa Kim

koreanski-ferment-o-kimchi-zyciu-i-gotowaniu-inessa-kim

Pickled grape leaves - homemade silage

kiszone-liscie-winogron-domowe-kiszonki

Comments

Cztery Fajery 2020-01-02 11:54:28

Dawno nie robiliśmy kimchi, dzięki za przypomnienie :)

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:53:12

Olu, proszę bardzo 🙂

Response

Paulina 2020-01-02 12:25:22

Nie wiem czy będę potrafiła coś takiego przygotować ale wygląda bardzo zachęcająco i apetycznie

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:52:01

Przygotowanie kimchi jest bardzo proste, natomiast trudniej jest co niektórym znieść zapachy towarzyszące podczas fermentacji 😉

Response

MałgorzataKijowska|DayliCooking 2020-01-02 16:27:52

Uwielbiam kimchi, ale nigdy dotąd nie odważyłam się zrobić samodzielnie. Może jednak warto? Może nie taki diabeł straszny? ;) Nie umiem sobie wyobrazić dyni, ale to chyba będzie dla mnie dodatkowa motywacja ;)

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:49:44

Małgosiu, ten diabeł nie jest taki straszny, ale za to ostry 😉 Spróbuj zacząć od klasycznego, polecam.

Response

Sylwia R 2020-01-02 18:23:52

Nie miałam przyjemności tego wypróbować aczkolwiek koreańską kuchnię lubię 😊

Response

TajemniceSmaku 2020-01-03 04:47:32

Na pierwszy raz polecam kimchi klasyczne 🙂

Response

Anna 2020-01-03 08:54:12

Pyszny pomysł z dodatkiem dyni!
Uwielbiam i czasami robię sama. Aczkolwiek mam tyle możliwości kupienia bezpośrednio od Koreańczyków, że czasami zastanawiam się po co...Mąż mówi, że dla zabawy to robię...
Pozdrowienia Noworoczne!

Response

TajemniceSmaku 2020-01-04 20:55:58

Aniu, też często robię kimchi "dla zabawy" 😉 i dzięki temu mogę eksperymentować ze składnikami 🙂

Response

Justyna 2020-01-03 22:06:29

ojj dawno nie robiłam, a czuję ten smak u siebie teraz :* musze koniecznie zrobić!

Response

add comment

Your email address will not be published.