Książka kucharska Zimniak. Wyznanie miłości - Ina-Janine Johansen - niemal 100 prostych przepisów, w których gwiazdą jest ziemniak
Ina-Janine Johansen skandynawska gwiazda kulinarna znana, autorka bloga Mat på Bordet (Podano do stołu). Ina-Janine Johansen opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich. Na swoim blogu, jako wyszkolona szefowa kuchni od ponad 10 lat inspiruje i dzieli się przepisami, które są uwielbiane nie tylko w Skandynawii.
Książka Ziemniak. Wyznanie miłości - Ina-Janine Johansen to prawie 100 prostych przepisów, w których ziemniak odgrywa główną rolę. Ta książka jest po prostu deklaracją miłości do ziemniaka, jednego z najbardziej przystępnych cenowo, wszechstronnych i uniwersalnych produktów spożywczych.
Dania z ziemniakami możemy przygotowywać na różne sposoby, możliwości zastosowania tego składnika są niemal nieograniczone. Książka Ziemniak. Wyznanie miłości oferuje nie tylko przepisy z ziemniakami jako daniem głównym, ale także szeroką gamę wariantów jako dodatek, jako przekąska lub nawet jako kuszący wypiek!
Książka jest podzielona na pięć rozdziałów i zawiera prawie 100 przepisów z ziemniakami, a także wiele wskazówek i sztuczek, jak serwować ziemniaki w nowy i atrakcyjny sposób.
- Ziemniaki jako dodatek - gotowane, pieczone, smażone, serwowane na ciepło lub jako sałatka na zimno. Od ziemniaków Hasselback przez rosti, frytki, krokiety po ziemniaczane puree. Znajdziemy tutaj szeroki wybór smakowitych wariantów i inspiracji.
- Ziemniaki jako danie główne - od kotletów ziemniaczanych, gofrów, zupy z ziemniakami po pai ziemniaczany do góry nogami, czy nową interpretację lasagne.
- Ziemniaki jako przekąski - domowe chipsy ziemniaczane, talarki lub przekąski w stylu tapas, czy danie w tylu zero waste, czyli smażona skórka ziemniaczana.
- Ten drugi ziemniak- czyli batat, a z niego frytki z piekarnika, pieczony w stylu tex mex lub sałatka z dodatkiem ciecierzycy.
- Wypieki z ziemniaków - soczysty chleb z dodatkiem ziemniaków, przepis chyba znany już większości, ale kto kiedykolwiek smażył naleśniki lub upiekł ciasto czekoladowe z ziemniakami?
Czy można nie kochać ziemniaków? Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można też bez wahania obsadzić go w roli dodatku, przekąski, a nawet deseru. Książka kucharska Ziemniak. Wyznanie miłości to źródło niezliczonych inspiracji i zaskoczeń. Pokochaj ziemniaki, a one odwzajemnią Twoje uczucie!
Ziemniak. Wyznanie miłości - Ina-Janine Johansen. Książka została starannie wydana i zilustrowana przez Wydawnictwo Wielka Litera, któremu dziękuję za egzemplarz recenzencki.
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.