Kulinarna podróż przez wieki. Książka Maxa Millera i Ann Volkwein Historia od kuchni - 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku.

Historia od kuchni to kulinarna podróż przez wieki! Ta niezwykła książka Maxa Millera i Ann Volkwein to 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku. Autorzy odkrywają tajemnice potraw, które kształtowały kuchnie różnych epok. Od renesansowych przysmaków po dania, które mogła zajadać się Jane Austen – ta książka wprowadza czytelnika w świat smaków minionych wieków.

Historia od kuchni

Zarówno dla miłośników historii, jak i pasjonatów kulinariów Historia od Kuchni to prawdziwa uczta. Autorzy przywracają do życia dawne przepisy, tworząc ich nowoczesne wersje, które możemy przygotować z łatwo dostępnych składników. Ponadto, książka wzbogacona jest zdjęciami potraw i dzieł sztuki, cytatów z dziejów, smakowitych anegdot, historycznych ciekawostek co sprawia, że czytanie jej to czysta przyjemność.

Odkryj smaki przeszłości i przygotuj autentyczne dania z różnych epok – to podróż, która pobudzi naszą wyobraźnię i kubki smakowe. Pierwszy przepis, który zagościł w mojej kuchni to Pomodori farciti all’erbette, czyli pomidory faszerowane ziołami. To danie jest nie tylko bardzo smaczne, ale również szybkie w przygotowaniu, dlatego gorąco je polecam.

Historia od Kuchni. 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku - Max Miller i Ann Volkwein. Książka została starannie wydana przez Wydawnictwo Otwarte, któremu dziękuję za egzemplarz recenzencki.

Wpis powstał we współpracy z Wydawnictwem Otwarte

Zobacz również

POMIDOR. Przepisy na każdą porę roku - Beata Śniechowska

pomidor-przepisy-na-kazda-pore-roku-beata-sniechowska

Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania - Marc Grossman

szabatowe-przepisy-100-receptur-na-zydowskie-dania-marc-grossman

Jerozolima do zjedzenia - Bartek Kieżun

jerozolima-do-zjedzenia-bartek-kiezun

Ateny do zjedzenia - Bartek Kieżun

ateny-do-zjedzenia-bartek-kiezun

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.