Zielone koktajle - jagoda kamczacka, szpinak i mięta
Jagoda kamczacka to samo zdrowie. Zawiera substancje zwalczające wolne rodniki, witaminę C, A oraz żelazo, jod i miedź.
![koktaj zielony jagoda kamczacka szpinak mięta](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2016/10/Kam-960x669.png)
Zmiksowana jagoda kamczacka w połączeniu z liśćmi szpinaku i mięty to zdrowy, dość kwaśny i orzeźwiający napój.
![jagoda kamczacka mrożona koktaj zielony](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2016/10/Kam1-960x660.png)
SKŁADNIKI
- szklanka owoców jagody kamczackiej świeżych lub mrożonych
- 2 garście szpinaku
- kilka listków mięty
- 200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania
- szklanka kostek lodu
WYKONANIE
- Liście szpinaku i mięty myjemy i obsuszamy, polecam wirówkę do sałaty.
- Świeżą jagodę kamczacką przepłukujemy na sitku, mrożoną wrzucamy od razu do miskowania.
- Do kielich miksującego wkładamy szpinak, miętę, jagody kamczackie (mrożonych nie rozmrażamy).
- Dodajemy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody.
- Całość miksujemy na gładki koktajl. Uzupełniamy wodą, tyle, aż uzyskamy najbardziej odpowiadającą nam konsystencję i ponownie krótko miksujemy.
Zobacz również
Sałatka z młodych liści z serem feta mango i granatem
![salatka-z-mlodych-lisci-z-serem-feta-mango-i-granatem](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2024/06/salatka-mango-ser-feta-zielone-salaty.webp)
Wiosenna sałatka z niebieskimi jajkami
![wiosenna-salatka-z-niebieskimi-jajkami](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_3915-5-960x1440.webp)
Pomidory faszerowane ziołami - pomodori farciti all’erbette
![pomidory-faszerowane-ziolami-pomodori-farciti-allerbette](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2023/11/IMG_1544-960x1440.webp)
Kremowy Sernik na spodzie z ciasteczek i owoców - jagód, jeżyn i borówek
![kremowy-sernik-na-spodzie-z-ciasteczek-i-owocow-jagod-jezyn-i-borowek](https://tajemnicesmaku.pl/wp-content/uploads/2023/09/IMG_0485-960x1440.webp)
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.