Zielone koktajle - jagoda kamczacka, szpinak i mięta. Koktajl z jagodą kamczacką, szpinakiem i miętą
Jagoda kamczacka to samo zdrowie. Zawiera substancje zwalczające wolne rodniki, witaminę C, A oraz żelazo, jod i miedź.
Zmiksowana jagoda kamczacka w połączeniu z liśćmi szpinaku i mięty to zdrowy, dość kwaśny i orzeźwiający napój.
SKŁADNIKI
- szklanka owoców jagody kamczackiej świeżych lub mrożonych
- 2 garście szpinaku
- kilka listków mięty
- 200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania
- szklanka kostek lodu
WYKONANIE
- Liście szpinaku i mięty myjemy i obsuszamy, polecam wirówkę do sałaty.
- Świeżą jagodę kamczacką przepłukujemy na sitku, mrożoną wrzucamy od razu do miskowania.
- Do kielich miksującego wkładamy szpinak, miętę, jagody kamczackie (mrożonych nie rozmrażamy).
- Dodajemy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody.
- Całość miksujemy na gładki koktajl. Uzupełniamy wodą, tyle, aż uzyskamy najbardziej odpowiadającą nam konsystencję i ponownie krótko miksujemy.
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.