Ukryj menu
Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy:

Boże Narodzenie

Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień  - Gina Homolka

KOMENTARZE

Książka Giny Homolki "Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień" - Gotuj sprytniej, jedz zdrowiej i oszczędzaj czas!

"Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień" to książka Giny Homolki, autorki bloga skinytaste.com. W tej książce znajdziemy ponad 120 przepisów i plan posiłków na kilka tygodni. Przepisy na zdrowe posiłki do przygotowania z wyprzedzeniem i dania do zamrażarki.

Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień - Gina Homolka

Zamrażanie żywności pozwala przygotować posiłki z wyprzedzeniem. Gina w swojej książce podpowiada nam, jak komponować własne zestawy do mrożenia. Znajdziemy również kilka praktycznych wskazówek, jak mrozić mięso, ryby, owoce, warzywa, gotowane zboża i ziarna, a także gotowe dania.

W książce zawarty jest specjalny plan posiłków - dla tych, którzy lubią sobie wszystko zaplanować, wskazówki dotyczące przygotowywania dań, postawy zamrażania, a także informacje na temat wartości odżywczych. Dla ułatwienia przepisy zostały opatrzone kolorowymi symbolami: szybkie, wegetariańskie, bezglutenowe, bezmleczne, zdatne do zamrażania, do przygotowania w szybkowarze, wolnowarze, frytkownicy.

Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień - Gina Homolka

Książka podzielona jest rozdziały:

  • śniadania,
  • sycące sałatki,
  • miski - bowle zbożowe, makaronowe i warzywne na ciepło,
  • zdrowe przekąski
  • hity z zamrażarki: dania wegetariańskie,
  • hity z zamrażarki: mięso i owoce morza,
  • duże porcje i dania z resztek.

Meal prep - posiłki przygotowane na zapas. Podstawą tej metody jest planowanie i przygotowanie bazy posiłków na kolejne dni. Dzięki dobrze przygotowanej bazie będzie mogli jeść pyszne i pełnowartościowe dania nawet przez kilka tygodni. Sprytny i dostosowany do naszych preferencji plan pozwoli nam jeść zdrowo, świadomie, skrócić czas spędzony na gotowaniu i przede wszystkim nie marnować żywności!

Najważniejsza jest baza, zobacz jakie to proste:

  • z jajek możemy przygotować chrupiące quesadille, pyszną włoską frittatę a także jajeczną sałatkę;
  • z ugotowanej ciecierzycy zrobimy rozgrzewające pomidorowe curry, bezmięsne burgery i kolorowe pasty;
  • z kurczaka możemy wykorzystać do tajskiej potrawki, do chili z białą fasolą, do tacos, jak i do zup.

To tylko przykłady, więcej pomysłów znajdziemy w książce "Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień" - Gina Homolka

Meal Prep. Gotuj raz na cały tydzień - Gina Homolka

Polecam przepis na błyskawiczny i zdrowy deser - owsiane ciasteczka z bananami i orzeszkami ziemnymi.

Gotuj sprytniej, jedz zdrowiej i oszczędzaj czas!

Książka została starannie wydana i zilustrowana przez Wydawnictwo Znak, któremu dziękuję za egzemplarz recenzencki.

Kategorie

Książki

Zobacz również

Yotam Ottolenghi KOJĄCO

yotam-ottolenghi-kojaco

Kuchnia bezwzględna - Joshua Weissman

kuchnia-bezwzgledna-joshua-weissman

Chorwacja do zjedzenia - Bartek Kieżun

chorwacja-do-zjedzenia-bartek-kiezun

Po prostu Jamie. Szybko i łatwo - Jamie Oliver

po-prostu-jamie-szybko-i-latwo-jamie-oliver

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram

Instagram Post

Chermoula – marokańska eksplozja smaku

Odkryj smaki

Nalewka z granatu


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.