Sałatka z pachnotką, ciecierzycą, pomidorkami i jajami przepiórczymi. Warstwowa sałatka z dodatkiem pachnotki lub szpinaku baby.
Jak pachnie pachnotka? Pachnie trochę miętą, trochę rozmarynem, trochę oregano... pachnie bardzo ziołowo, tak naprawdę trudno mi określić jej aromat.
Dodatek pachnotki sprawił, że banalna sałatka stała się niebanalna - intrygująco aromatyczna, po porostu pyszna!
SKŁADNIKI na 2 porcje
WYKONANIE
- W misce, najlepiej przezroczystej układamy warstwy sałatki w kolejności: pomidorki, sałata, ciecierzyca szalotka i jaja.
- Całość posypujemy pokrojonymi w cienkie paski listkami pachnotki.
- Kilka całych listów pachnotki zostawiamy do dekoracji.
- Z oleju, octu i miodu przygotowujemy sos, doprawiamy solą i pieprzem.
- Sosem polewamy sałatkę.
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.