Ukryj menu
Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy:

Boże Narodzenie

Słoik deserowy lub śniadaniowy z mango, granatem, marakują...

SKŁADNIKIWYKONANIEKOMENTARZE

Warstwowe słoiki to nie tylko pomysł na zdrowe i smaczne danie, ale również możliwość wykorzystania produktów z lodówki, tzw. resztek.

Tak powstał ten deser, trochę zwariowany w doborze składników, ale dzięki temu nic się nie zmarnowało! Połówka mango, granatu, resztka serka ricotta, trochę innych dodatków i tadam!

Prezentujemy kolorowe słoiczki deserowe lub śniadaniowe.

To nie tylko deser, to również zdrowe i smaczne śniadanie, które możemy zabrać do pracy. Wystarczy ułożyć warstwy w słoiku wieczorem, słoik zakręcić i schować do lodówki.


SKŁADNIKI na 2 słoiki o pojemności 0,5 l

Mus gryczany

Mus matcha

Pozostałe składniki

WYKONANIE

  1. W pierwszej kolejności w osobnych naczyniach wymieszaj ze sobą składniki na dwa musy, gryczany i matcha.
  2. Następnie ułóż  w dwóch słoikach warstwy według kolejności:
  • mus gryczany
  • nasiona granatu
  • mus z mango
  • kasza jaglana ekspandowana
  • mus matcha
  • miąższ marakuji

Kategorie

Śniadania

Zobacz również

Mus z mango z orzechami nerkowca, jogurtem i quinoa

mus-z-mango-z-orzechami-nerkowca-jogurtem-i-quinoa

Warstwowy deser z leśnym mchem, mango, granatem...

warstwowy-deser-z-lesnym-mchem-mango-granatem

Owsianka w słoiku z kiwi, mango i granatem

owsianka-w-sloiku-z-kiwi-mango-i-granatem

Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami

pieczone-w-sloiku-ciasto-jogurtowe-z-borowkami

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.