Ciasteczka są bardzo pyszne, kruche i mocno waniliowe.
Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. A co najważniejsze ciasteczka błyskawicznie …znikają.
Składniki
250g masła
150g brązowego cukru
2 jajka
500g mąki krupczatki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 budynie waniliowe bez cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie cukier waniliowy)
Wykonanie
Masło utrzeć z cukrem, jajkami i ekstraktem waniliowym.
Wymieszać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, budynie).
Połączyć masę maślaną z suchymi składnikami, zagnieść na gładkie ciasto i schłodzić w lodówce około 3 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować do grubości około 0,5 cm.
Wykrawać ciasteczka przy użyciu foremek.
Piec około 10 min w temperaturze 180°C (góra – dół, bez termoobiegu)
Smacznego!
Ciasteczka wyszły pyszne!
Świetny przepis:)