Kasza jaglana z mlekiem, czyli jaglanka z winogronami, pomarańczą, jagodami goji
Jeśli chcemy na śniadanie zjeść coś smacznego i pożywnego, a jak to bywa rano czasu nie za wiele, proponujemy kaszę jaglaną ugotować dzień wcześniej. Wtedy rano wrzucamy na ciepłe mleko, tyle kaszy ile lubimy, dodajemy owoce, polewamy słodkim syropem i zajadamy 😉
Po takim ciepłym i zdrowym śniadaniu wesoło możemy pędzić do pracy, szkoły czy innych obowiązków 🙂
Składniki na 1 porcję
4-6 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej – według przepisu
200ml mleka
garść winogron
1 pomarańcza – filety
1 łyżka suszonych jagód goji
1 łyżka syrop z agawy
Wykonanie
W niewielkim rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy jagody goji i wcześniej ugotowana kaszę jaglaną. Mieszamy i chwilę podgrzewamy, na koniec dodajemy owoce i zdejmujemy z palnika. Wykładamy do miseczki, polewamy syropem z agawy. I już!
Z rozsądku podałyśmy w przepisie 1 łyżkę syropu z agawy, ale… jak lubicie słodko 😉 nie żałujcie sobie! To śniadanie, zdążycie spalić 😉
Przydatne informacje, dobry wpis. Dzięki.