Leśny mech w słoiku

Zielone ciasto szpinakowe w słoiku lub szklance

Przygotowałam szpinakowe ciasto LEŚNY MECH i zostało mi trochę zielonego ciasta. W sumie to zawsze mi zostaje, wtedy wymyślam, jak je wykorzystać. Często wrzucam je do słoika, zakręcam i przez kilka dni posypuję poranne owsianki.

Przepis na ciasto > LEŚNY MECH

Dobrym pomysłem są desery w słoikach. Dorabiamy wtedy więcej kremu i ponczu. Pokruszone, szpinakowe ciasto rozkładamy w słoikach lub szklankach, nasączamy ponczem, przykrywamy kremem. Dodajemy ulubione owoce i gotowe!

To pomysł nie tylko na wykorzystanie pozostałej kruszonki. Możemy tak przerobić całe ciasto. Wówczas zapewne trzeba będzie przygotować więcej kremu i owoców.

Taką adaptacją popularnego szpinakowego ciasta możecie naprawdę zaskoczyć gości.

Inny pomysł na wykorzystanie ciasta to Warstwowy deser z leśnym mchem, mango, granatem

Smacznego!

 

 

6 thoughts on “Leśny mech w słoiku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *