Zielone koktajle - smoothie: winogrona, szpinak, imbir, woda kokosowa - superfood

Koktajl winogronowy ze szpinakiem, imbirem i wodą kokosową zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych. Winogrona doskonale wpływają na nasze zdrowie, jak również znakomicie działają na urodę.

Ale, uwaga! Nie rezygnujcie z pestek winogron, to bardzo ważna część owocu. Owszem pestki zmieniają smak i konsystencję koktajlu, ale w pestkach winogron znajdują się polifenole, które mają właściwości antyoksydacyjne. Taniny zawarte w pestkach działają przeciwzapalnie, rozkurczowo i przeciwkrwotocznie... To tylko niektóre dobroczynne właściwości, jakie niesie ze sobą spożywanie winogron z pestkami.

Składniki na 1 - 2 porcje

2 garści ciemnych winogron

5 g świeżego imbiru

garść świeżych liści szpinaku

100 + 150 ml wody kokosowej

5 kostek lodu

Wykonanie

Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, imbir obieramy ze skórki.  Do kielicha miksującego wkładamy liście szpinaku, winogrona, imbir, kostki lodu i wlewamy 100 ml wody kokosowej.  Całość miksujemy na gładki koktajl.  Dolewamy pozostałe 150 ml wody kokosowej, 3 sekundy miksujemy i ... na zdrowie!

Kategorie

Z KUCHNINapoje

Zobacz również

Koktajl z grejpfrutem, jarmużem i burakiem

koktajl-z-grejpfrutem-jarmuzem-i-burakiem

Zielone lody i smoothie - awokado, banan, winogrona, sok z limonki, mięta

zielone-lody-i-smoothie-awokado-banan-winogrona-sok-z-limonki-listki-miety

Domowy ocet winny. Jak zrobić ocet z winogron?

domowy-ocet-winny-jak-zrobic-ocet-z-winogron

Koktajl wiśnie, grejpfrut i natka marchewki

koktajl-wisnie-grejpfrut-i-natka-marchewki

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.