Domowe lody truskawkowe słodzone miodem


Owocowe lody z mascarpone są kremowe, orzeźwiające, a przede wszystkim zdrowe. Składają się tylko z 5 składników i do ich przygotowania nie potrzebujemy maszyny do lodów. Wystarczy kilka minut, aby połączyć składniki, potem już tylko musimy zamrozić i ... uzbroić się w cierpliwość. Tym razem proponuję lody bez cukru z truskawek, mango i mascarpone.

SKŁADNIKI

250 g truskawek

250 g miąższu z mango

500 g mascarpone

sok z 1/2 limonki

1 łyżka miodu

WYKONANIE

Miąższ z mango, sok z limony, 250 g mascarpone miksujemy na gładki i kremowy mus. Truskawki, miód, 250 g mascarpone również miksujemy na gładko. Masą wypełniamy foremki do lodów, pół masą z mango, pół masą truskawkową. Wtykamy patyczki i mrozimy (możemy udekorować posypką cukrową, czekoladową, orzechami lub wiórkami kokosowymi).

Aby w pełni delektować się smakiem i kremową konsystencją lodów, warto wyjąć je z zamrażarki na około 10 minut przed podaniem.

Smacznego!

Zobacz również

Domowe lody z mango i marakui

domowe-lody-z-mango-i-marakui

Sernik na zimno z borówkami i mango, przekładany szpinakowym ciastem

sernik-na-zimno-z-borowkami-i-mango-przekladany-szpinakowym-ciastem

Deser z tapioki, mleka kokosowego i mango

deser-z-tapioki-mleka-kokosowego-i-mango

Mini pankejki na kefirze z truskawkami macerowanymi w miodzie

mini-pankejki-na-kefirze-z-truskawkami-macerowanymi-w-miodzie

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.