Pieczone śliwki  to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję i przez 3 - 4 dni dodawać je do różnych dań.  


Składniki

1 kg śliwek

3 - 4 łyżki miodu

1/2 - 1 łyżeczki cynamonu

jogurt naturalny

granola (polecam domową granolę jabłkową lub czekoladową)


Wykonanie

Śliwki przekrawamy na pół i drylujemy. Połówki owoców układamy na blaszce, skórką do dołu, polewamy miodem i oprószamy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.

Miseczki* wypełniamy do połowy jogurtem, dodajemy granolę i pieczone śliwki (ciepłe lub zimne).

Smacznego!

*Miseczki Rak Porcelain – linia Evolution - TGhome

Zobacz również

Słoik z musem z orzechów brazylijskich z figami i borówkami

sloik-z-musem-z-orzechow-brazylijskich-z-figami-i-borowkami

Słoik - wiśnie, banan, granola, jogurt - deser czy śniadanie?

sloik-wisnie-banan-granola-jogurt-deser-czy-sniadanie

Truskawki w miodzie z jogurtem i złotym siemieniem lnianym

truskawki-w-miodzie-z-jogurtem-i-zlotym-siemieniem-lnianym

Delikatna pianka z jogurtu i mandarynek z dodatkiem flambirowanych pomarańczy i tymianku

delikatna-pianka-z-jogurtu-i-mandarynek-z-dodatkiem-flambirowanych-pomaranczy-i-tymianku

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.