"Zielony koktajl" w ... czerwonym kolorze

Czy zielone koktajle zawsze muszą być ...zielone? Tym razem wersja w kolorze czerwonego wina. Ciemny rubinowy kolor koktajlu to zasługa czerwonego buraka, różowego grejpfruta i fioletowego jarmużu. Ten koktajl to prawdziwa bomba witamin, przeciwutleniaczy i innych dobroci. Jedyne co nie wszystkim może odpowiadać to smak - kwaśny i cierpki... dla mnie idealny!

SKŁADNIKI

1 różowy grapefruit

1 średni czerwony burak

1 cm imbiru

150 g liści jarmuż, bez twardych łodyg

200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania

szklanka kostek lodu

WYKONANIE

Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, grejpfruta, buraczka i imbir obieramy ze skórki. Do kielicha miksującego wkładamy liście jarmużu, pokrojone na mniejsze kawałki grejpfrut, burak i imbir, wrzucamy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody. Całość miksujemy na gładki koktajl. Do uzyskania najbardziej odpowiadającej nam konsystencji uzupełniamy wodą i ponownie krótko miksujemy.

Na zdrowie!

Kategorie

Z KUCHNINapoje

Zobacz również

Koktajl szpinakowy z kumkwatami

koktajl-szpinakowy-z-kumkwatami

Koktajl winogronowy ze szpinakiem, imbirem i wodą kokosową

koktajl-winogronowy-ze-szpinakiem-imbirem-i-woda-kokosowa

Koktajl wiśnie, grejpfrut i natka marchewki

koktajl-wisnie-grejpfrut-i-natka-marchewki

Zielony koktajl z jarmużem, pomarańczami, imbirem oraz nasionami konopi

zielony-koktajl-z-jarmuzem-pomaranczami-imbirem-oraz-nasionami-konopi

Komentarze

Maryla 2020-05-24 15:53:17

Pyszny koktajl.

Odpowiedz

TajemniceSmaku 2020-05-26 01:38:04

Nie jest to słodki deser, ale takie lubię najbardziej 😉

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.