October joint baking, overnight buttermilk yeast buns with poppy seeds, sesame seeds and pumpkin seeds
In October Amber Bakery a recipe for buns that do not need to be kneaded for a long time. Just mix the ingredients in a bowl, cover and leave on the kitchen counter until morning. Yeast, which, interestingly, is very little, will do almost all the work for us overnight. In the morning, we divide the dough into portions and put it in the preheated oven. For breakfast we will have warm and fresh rolls.

Pthe recipe with minor changes is from Zorra - I added blue poppy seed instead of linseed.
Ingredients
1.5 g fresh yeast
240 g cold buttermilk
60 g wholemeal rye flour 2000
240 g wheat flour type 500
20 g pumpkin seeds
10 g sesame seeds
10 g poppy seeds (or linseed)
6.5 g salt
Recipe
The night before, place the yeast and cold buttermilk in a bowl and stir until the yeast dissolves. Add the rest of the ingredients and mix everything well with a wooden spoon. The dough is quite firm. Cover the bowl and let the dough ferment overnight at room temperature.
The next morning, place the dough on a well-floured board and pull it out by hand into a rectangle about 2 cm thick. We cut out 6 rectangular rolls from it with a spatula. Cover and leave for 30 minutes.
Preheat the oven to 230°C with forced air circulation.
Put the rolls on a baking sheet lined with paper, cut the rolls fancifully with a sharp razor blade. Slide the tray onto the middle rack and place a heatproof bowl with hot water on the bottom of the oven. Bake for about 25 minutes, after 15 minutes turn the tray over so that the rolls are evenly browned. Remove the baked buns from the oven and cool them on a grate.
Rolls on blogs:
Lilies of the valley in the kitchen< br>Gucia's kitchen
Kitchen door
Gardens of Babylon
Family-vegetable
Secrets of taste
Kitchen privacy
also check
Tied yeast breakfast rolls with poppy seeds

Pain Auvergnat - bread or rolls from the Auvergne region of France

Panuozzo Neapolitan pizza dough sandwiches

Venezuelan Christmas bread with ham

Marzena 2021-10-11 20:33:26
Nawet nie przypuszczałam, że wyjdą takie pyszne. Mało pracy, a efekt wspaniały. Do kolejnego razu🙂
Response
Anna 2021-10-11 20:37:49
Pysznie się u Ciebie prezentują. Dziękuję za październikowe spotkanie w Piekarni.
Response
Beata 2021-10-11 20:42:48
Bułki pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Z makiem też chętnie wypróbuję. :)
Response
Gucio 2021-10-11 21:30:50
Pysznie wyglądają Twoje bułeczki a nacięcia są w pełni profesjonalne - do kolejnego wspólnego wypiekania.
Response
zorra from kochtopf 2021-10-12 08:51:28
They look awesome! Thank you for choosing the recipe. I hope you will participate in World Bread Day, you are cordially invited.
Response
Konwalie w kuchni 2021-10-12 10:08:54
Pięknie Ci się upiekły!
Dziękuje za wspólny, październikowy czas. :)
Response
Magdalena 2021-10-12 15:48:39
A można te bułeczki zarobić rano i wieczorem je upiec?
Response
TajemniceSmaku 2021-10-13 07:50:03
Czasami tak robię z "nocnymi" przepisami, zamieniam je na "dzienne" 😉
Response
Magdalena 2021-10-13 10:35:43
Dzięki 😊
Response
Magdalena 2021-10-14 14:08:12
Robił te bułeczki wczoraj, jako dzienne 😁 Nie urosły mi podczas pieczenia, co mogło być tego przyczyną? Może za krótki czas wyrastania ciasta w ciągu dnia?
Response
TajemniceSmaku 2021-10-14 17:35:41
Trudno mi stwierdzić, mogło tak być, że za mało wyrosły. Na dobrze wyrośnięte ciasto ma wpływ nie tylko czas, ale również temperatura otoczenia, jakość drożdży. Czas podaje się orientacyjnie, zwykle ciasto powinno podwoić swoją objętość.
Response
Magdalena 2021-10-14 20:01:27
Dziękuję, spróbuję zrobić je na niedzielę, może wyjdą 😊
Response
TajemniceSmaku 2021-10-17 16:20:17
trzymam kciuki 🙂
Response
AGNIESZKA 2022-03-31 14:28:25
czy one by wyszly w formie chleba pieczone w keksowce ??
Response
TajemniceSmaku 2022-03-31 15:51:57
Myślę, że tak - warto spróbować 🙂
Response
AGNIESZKA 2022-04-01 13:05:22
bede robic w ten weekend zobaczymy co wyjdzie i dam znac :) dzieki za odpowiedz
Response
add comment
Your email address will not be published.