October joint baking, overnight buttermilk yeast buns with poppy seeds, sesame seeds and pumpkin seeds

In October Amber Bakery a recipe for buns that do not need to be kneaded for a long time. Just mix the ingredients in a bowl, cover and leave on the kitchen counter until morning. Yeast, which, interestingly, is very little, will do almost all the work for us overnight. In the morning, we divide the dough into portions and put it in the preheated oven. For breakfast we will have warm and fresh rolls.

śniadaniowe nocne pieczywo ziarniste razowe

Pthe recipe with minor changes is from Zorra - I added blue poppy seed instead of linseed.

Ingredients
1.5 g fresh yeast
240 g cold buttermilk
60 g wholemeal rye flour 2000
240 g wheat flour type 500
20 g pumpkin seeds
10 g sesame seeds
10 g poppy seeds (or linseed)
6.5 g salt

Recipe
The night before, place the yeast and cold buttermilk in a bowl and stir until the yeast dissolves. Add the rest of the ingredients and mix everything well with a wooden spoon. The dough is quite firm. Cover the bowl and let the dough ferment overnight at room temperature.
The next morning, place the dough on a well-floured board and pull it out by hand into a rectangle about 2 cm thick. We cut out 6 rectangular rolls from it with a spatula. Cover and leave for 30 minutes.
Preheat the oven to 230°C with forced air circulation.
Put the rolls on a baking sheet lined with paper, cut the rolls fancifully with a sharp razor blade. Slide the tray onto the middle rack and place a heatproof bowl with hot water on the bottom of the oven. Bake for about 25 minutes, after 15 minutes turn the tray over so that the rolls are evenly browned. Remove the baked buns from the oven and cool them on a grate.

Rolls on blogs:
Lilies of the valley in the kitchen< br>Gucia's kitchen
Kitchen door
Gardens of Babylon
Family-vegetable
Secrets of taste
Kitchen privacy

also check

Tied yeast breakfast rolls with poppy seeds

wiazane-drozdzowe-bulki-sniadaniowe-z-makiem

Pain Auvergnat - bread or rolls from the Auvergne region of France

pain-auvergnat-chleb-lub-bulki-z-regionu-owernii-we-francji

Panuozzo Neapolitan pizza dough sandwiches

panuozzo-neapolitanskie-kanapki-z-ciasta-na-pizze

Venezuelan Christmas bread with ham

wenezuelski-swiateczny-chleb-z-szynka

Comments

Marzena 2021-10-11 20:33:26

Nawet nie przypuszczałam, że wyjdą takie pyszne. Mało pracy, a efekt wspaniały. Do kolejnego razu🙂

Response

Anna 2021-10-11 20:37:49

Pysznie się u Ciebie prezentują. Dziękuję za październikowe spotkanie w Piekarni.

Response

Beata 2021-10-11 20:42:48

Bułki pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Z makiem też chętnie wypróbuję. :)

Response

Gucio 2021-10-11 21:30:50

Pysznie wyglądają Twoje bułeczki a nacięcia są w pełni profesjonalne - do kolejnego wspólnego wypiekania.

Response

zorra from kochtopf 2021-10-12 08:51:28

They look awesome! Thank you for choosing the recipe. I hope you will participate in World Bread Day, you are cordially invited.

Response

Konwalie w kuchni 2021-10-12 10:08:54

Pięknie Ci się upiekły!
Dziękuje za wspólny, październikowy czas. :)

Response

Magdalena 2021-10-12 15:48:39

A można te bułeczki zarobić rano i wieczorem je upiec?

Response

TajemniceSmaku 2021-10-13 07:50:03

Czasami tak robię z "nocnymi" przepisami, zamieniam je na "dzienne" 😉

Response

Magdalena 2021-10-13 10:35:43

Dzięki 😊

Response

Magdalena 2021-10-14 14:08:12

Robił te bułeczki wczoraj, jako dzienne 😁 Nie urosły mi podczas pieczenia, co mogło być tego przyczyną? Może za krótki czas wyrastania ciasta w ciągu dnia?

Response

TajemniceSmaku 2021-10-14 17:35:41

Trudno mi stwierdzić, mogło tak być, że za mało wyrosły. Na dobrze wyrośnięte ciasto ma wpływ nie tylko czas, ale również temperatura otoczenia, jakość drożdży. Czas podaje się orientacyjnie, zwykle ciasto powinno podwoić swoją objętość.

Response

Magdalena 2021-10-14 20:01:27

Dziękuję, spróbuję zrobić je na niedzielę, może wyjdą 😊

Response

TajemniceSmaku 2021-10-17 16:20:17

trzymam kciuki 🙂

Response

AGNIESZKA 2022-03-31 14:28:25

czy one by wyszly w formie chleba pieczone w keksowce ??

Response

TajemniceSmaku 2022-03-31 15:51:57

Myślę, że tak - warto spróbować 🙂

Response

AGNIESZKA 2022-04-01 13:05:22

bede robic w ten weekend zobaczymy co wyjdzie i dam znac :) dzieki za odpowiedz

Response

add comment

Your email address will not be published.