Ukryj menu

Carpaccio owocowe z musem z awokado i ricotty

SKŁADNIKIWYKONANIEKOMENTARZE

Carpaccio z mandarynek i kiwi. Owocowa sałatka z kremem z awokado i riccotty, z miodem i pistacjami

Mus z awokado i ricotty warto przygotować około 1 - 2 godzin przed podaniem. Awokado powoduje, mimo dodatku soku z cytryny, że po kilku godzinach mus lekko ciemnieje na powierzchni. Nie zmienia to smaku deseru, ale wygląd trochę tak.

Owoce obieramy i kroimy tuż przed podaniem. Do deseru oprócz kiwi i mandarynek możemy wykorzystać inne ulubione owoce.


SKŁADNIKI

MUS

CARPACCIO

WYKONANIE

Żelatynę zalewamy gorącą wodą, mieszamy.
Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę. Miąższ miksujemy z 3 łyżkami soku z cytryny i z cukrem, pod koniec dodajemy ricottę i żelatynę. W drugiej misce ubijamy krem ze śmietany i delikatnie mieszamy z musem z awokado. Przelewamy do salaterki i odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Miód mieszamy z sokiem z cytryny. Na talerzach rozkładamy plasterki obranych kiwi i mandarynek, skrapiamy sosem z miodu, posypujemy posiekanymi pistacjami. Na wierzch układamy porcje musu z awokado.

Smacznego!

Kategorie

Na Słodko

Zobacz również

Śniadaniowa owsianka bez gotowania z jogurtem, owocami, orzechami i miodem

sniadaniowa-owsianka-bez-gotowania-z-jogurtem-owocami-orzechami-i-miodem

Bułeczki drożdżowe z ricottą, pomarańczami i kruszonką

buleczki-drozdzowe-z-ricotta-pomaranczami-i-kruszonka

Crème fraîche - przepis na domową gęstą i kremową śmietanę

creme-fraiche-przepis-na-domowa-gesta-i-kremowa-smietane

Szaszłyki z arbuza z serem ricotta i sosem cytrynowo miodowym

szaszlyki-z-arbuza-z-serem-ricotta-i-sosem-cytrynowo-miodowym

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2025 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.