Kasza jaglana z mlekiem, czyli jaglanka z winogronami, pomarańczą, jagodami goji

Jeśli chcemy na śniadanie zjeść coś smacznego i pożywnego, a jak to bywa rano czasu nie za wiele, proponujemy kaszę jaglaną ugotować dzień wcześniej. Wtedy rano wrzucamy na ciepłe mleko, tyle kaszy ile lubimy, dodajemy owoce, polewamy słodkim syropem  i zajadamy ;-)

Po takim ciepłym i zdrowym śniadaniu wesoło możemy pędzić do pracy, szkoły czy innych obowiązków :-)


Składniki na 1 porcję

4-6 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej - według przepisu

200ml mleka

garść winogron

1 pomarańcza - filety

1 łyżka suszonych jagód goji

1 łyżka syrop z agawy

Wykonanie

W niewielkim rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy jagody goji i wcześniej ugotowana kaszę jaglaną. Mieszamy i chwilę podgrzewamy, na koniec dodajemy owoce i zdejmujemy z palnika. Wykładamy do miseczki, polewamy syropem z agawy.  I już!

Z rozsądku podałyśmy w przepisie 1 łyżkę syropu z agawy, ale...  jak lubicie słodko ;-) nie żałujcie sobie! To śniadanie, zdążycie spalić ;-)

Zobacz również

Pomarańczowy kuskus z marchewką i bazylią - sałatka lub danie obiadowe

pomaranczowy-kuskus-z-marchewka-i-bazylia-salatka-lub-danie-obiadowe

Sałatka amarantus z fetą, groszkiem, awokado i rzodkiewkami

salatka-amarantus-z-feta-groszkiem-awokado-i-rzodkiewkami

Jabłka pieczone z kaszą jaglaną, żurawiną, orzechami i miodem

jablka-pieczone-z-kasza-jaglana-zurawina-orzechami-i-miodem

Słoik z musem z orzechów brazylijskich z figami i borówkami

sloik-z-musem-z-orzechow-brazylijskich-z-figami-i-borowkami

Komentarze

Paola 2017-03-11 01:19:44

Przydatne informacje, dobry wpis. Dzięki.

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.