Kasza jaglana z mlekiem, czyli jaglanka z winogronami, pomarańczą, jagodami goji
Jeśli chcemy na śniadanie zjeść coś smacznego i pożywnego, a jak to bywa rano czasu nie za wiele, proponujemy kaszę jaglaną ugotować dzień wcześniej. Wtedy rano wrzucamy na ciepłe mleko, tyle kaszy ile lubimy, dodajemy owoce, polewamy słodkim syropem i zajadamy ;-)
Po takim ciepłym i zdrowym śniadaniu wesoło możemy pędzić do pracy, szkoły czy innych obowiązków :-)
Składniki na 1 porcję
4-6 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej - według przepisu
200ml mleka
garść winogron
1 pomarańcza - filety
1 łyżka suszonych jagód goji
1 łyżka syrop z agawy
WYKONANIE
W niewielkim rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy jagody goji i wcześniej ugotowana kaszę jaglaną. Mieszamy i chwilę podgrzewamy, na koniec dodajemy owoce i zdejmujemy z palnika. Wykładamy do miseczki, polewamy syropem z agawy. I już!
Z rozsądku podałyśmy w przepisie 1 łyżkę syropu z agawy, ale... jak lubicie słodko ;-) nie żałujcie sobie! To śniadanie, zdążycie spalić ;-)
Paola 2017-03-11 01:19:44
Przydatne informacje, dobry wpis. Dzięki.
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.