Zielone koktajle - smoothie: winogrona, szpinak, imbir, woda kokosowa - superfood

Koktajl winogronowy ze szpinakiem, imbirem i wodą kokosową zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych. Winogrona doskonale wpływają na nasze zdrowie, jak również znakomicie działają na urodę.


Ale, uwaga! Nie rezygnujcie z pestek winogron, to bardzo ważna część owocu. Owszem pestki zmieniają smak i konsystencję koktajlu, ale w pestkach winogron znajdują się polifenole, które mają właściwości antyoksydacyjne. Taniny zawarte w pestkach działają przeciwzapalnie, rozkurczowo i przeciwkrwotocznie... To tylko niektóre dobroczynne właściwości, jakie niesie ze sobą spożywanie winogron z pestkami.

SKŁADNIKI na 1 - 2 porcje

  • 2 garści ciemnych winogron
  • 5 g świeżego imbiru
  • garść świeżych liści szpinaku
  • 100 + 150 ml wody kokosowej
  • 5 kostek lodu

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, imbir obieramy ze skórki. 
  2. Do kielicha miksującego wkładamy liście szpinaku, winogrona, imbir, kostki lodu i wlewamy 100 ml wody kokosowej. 
  3. Całość miksujemy na gładki koktajl. 
  4. Dolewamy pozostałe 150 ml wody kokosowej, 3 sekundy miksujemy i ... na zdrowie!

Kategorie

Z KUCHNINapoje

Zobacz również

Koktajl z grejpfrutem, jarmużem i burakiem

koktajl-z-grejpfrutem-jarmuzem-i-burakiem

Koktajl wiśnie, grejpfrut i natka marchewki

koktajl-wisnie-grejpfrut-i-natka-marchewki

Koktajl szpinakowy z kumkwatami

koktajl-szpinakowy-z-kumkwatami

Koktajl z czarnych porzeczek, banana, jogurtu i wody kokosowej

koktajl-z-czarnych-porzeczek-banana-jogurtu-i-wody-kokosowej

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.