Zielone koktajle - smoothie: winogrona, szpinak, imbir, woda kokosowa - superfood
Koktajl winogronowy ze szpinakiem, imbirem i wodą kokosową zawiera mnóstwo witamin i składników mineralnych. Winogrona doskonale wpływają na nasze zdrowie, jak również znakomicie działają na urodę.

Ale, uwaga! Nie rezygnujcie z pestek winogron, to bardzo ważna część owocu. Owszem pestki zmieniają smak i konsystencję koktajlu, ale w pestkach winogron znajdują się polifenole, które mają właściwości antyoksydacyjne. Taniny zawarte w pestkach działają przeciwzapalnie, rozkurczowo i przeciwkrwotocznie... To tylko niektóre dobroczynne właściwości, jakie niesie ze sobą spożywanie winogron z pestkami.
SKŁADNIKI na 1 - 2 porcje
- 2 garści ciemnych winogron
- 5 g świeżego imbiru
- garść świeżych liści szpinaku
- 100 + 150 ml wody kokosowej
- 5 kostek lodu
WYKONANIE
- Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, imbir obieramy ze skórki.
- Do kielicha miksującego wkładamy liście szpinaku, winogrona, imbir, kostki lodu i wlewamy 100 ml wody kokosowej.
- Całość miksujemy na gładki koktajl.
- Dolewamy pozostałe 150 ml wody kokosowej, 3 sekundy miksujemy i ... na zdrowie!
Zobacz również
Koktajl z grejpfrutem, jarmużem i burakiem

Koktajl wiśnie, grejpfrut i natka marchewki

Koktajl szpinakowy z kumkwatami

Koktajl z czarnych porzeczek, banana, jogurtu i wody kokosowej

Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.