"Zielony koktajl" w ... czerwonym kolorze

Czy zielone koktajle zawsze muszą być ...zielone? Tym razem wersja w kolorze czerwonego wina. Ciemny rubinowy kolor koktajlu to zasługa czerwonego buraka, różowego grejpfruta i fioletowego jarmużu. Ten koktajl to prawdziwa bomba witamin, przeciwutleniaczy i innych dobroci. Jedyne co nie wszystkim może odpowiadać to smak - kwaśny i cierpki... dla mnie idealny!
SKŁADNIKI
1 różowy grapefruit
1 średni czerwony burak
1 cm imbiru
150 g liści jarmuż, bez twardych łodyg
200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania
szklanka kostek lodu
WYKONANIE
Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, grejpfruta, buraczka i imbir obieramy ze skórki. Do kielicha miksującego wkładamy liście jarmużu, pokrojone na mniejsze kawałki grejpfrut, burak i imbir, wrzucamy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody. Całość miksujemy na gładki koktajl. Do uzyskania najbardziej odpowiadającej nam konsystencji uzupełniamy wodą i ponownie krótko miksujemy.
Na zdrowie!
Tagi
koktajlraw fooddieta raw foodzielone koktajlezdrowy koktajlowocowy koktajlzielony koktajlkoktajl z cytrusamifioletowy jarmużkoktaj z jarmużemkoktaj z burakiemfioletowy koktajlzdrowy detoksma odchudzanieZobacz również
Koktajl szpinakowy z kumkwatami

Koktajl winogronowy ze szpinakiem, imbirem i wodą kokosową

Koktajl wiśnie, grejpfrut i natka marchewki

Zielony koktajl z jarmużem, pomarańczami, imbirem oraz nasionami konopi

Maryla 2020-05-24 15:53:17
Pyszny koktajl.
Odpowiedz
TajemniceSmaku 2020-05-26 01:38:04
Nie jest to słodki deser, ale takie lubię najbardziej 😉
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.