Zielone koktajle - koktajl z grejpfrutem, jarmużem i burakiem
Czy zielone koktajle zawsze muszą być zielone? Tym razem wersja w kolorze czerwonego wina. Ciemny rubinowy kolor koktajlu to zasługa czerwonego buraka, różowego grejpfruta i fioletowego jarmużu. Ten koktajl to prawdziwa bomba witamin, przeciwutleniaczy i innych dobroci. Jedyne co nie wszystkim może odpowiadać to smak - kwaśny i cierpki... dla mnie idealny!
SKŁADNIKI
- 1 różowy grapefruit
- 1 średni czerwony burak
- 1 cm imbiru
- 150 g liści jarmuż, bez twardych łodyg
- 200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania
- szklanka kostek lodu
WYKONANIE
Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, grejpfruta, buraczka i imbir obieramy ze skórki. Do kielicha miksującego wkładamy liście jarmużu, pokrojone na mniejsze kawałki grejpfrut, burak i imbir, wrzucamy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody. Całość miksujemy na gładki koktajl. Do uzyskania najbardziej odpowiadającej nam konsystencji uzupełniamy wodą i ponownie krótko miksujemy.
Maryla 2020-05-24 15:53:17
Pyszny koktajl.
Odpowiedz
TajemniceSmaku 2020-05-26 01:38:04
Nie jest to słodki deser, ale takie lubię najbardziej 😉
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.