Smakowita sałatka z serem pleśniowym i czereśniami. Wyjątkowe połączenie - soczyste czereśnie, ser pleśniowy, sałata i aromatyczny dressing. Prawdziwa eksplozja smaków!
Sałatka z serem pleśniowym i czereśniami to wyraziste i wyjątkowe połączenie smaków. Soczyste, słodkie czereśnie doskonale komponują się z długo dojrzewającym serem z niebieską pleśnią, takim jak Gorgonzola, Roquefort, Stilton czy Lazur. Delikatność sałaty rzymskiej nadaje świeżości i chrupkości, a dodatek szalotki i dressing podkreślają jeszcze bardziej wszystkie smaki.
Sałatka z serem pleśniowym i czereśniami to prawdziwa eksplozja smaków! Wypróbuj ten przepis i rozkoszuj się niezapomnianymi doznaniami kulinarnymi.
SKŁADNIKI
WYKONANIE
- Czereśnie myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Możemy czereśnie wydrylować i podać w całości.
- Liście sałaty myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzu. Duże liście siekamy lub rwiemy na mniejsze kawałki.
- Na sałacie rozkładamy czereśnie i całość skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki.
- Ser dojrzewający kroimy lub kruszymy na mniejsze kawałki i dodajemy do sałatki.
- Szalotkę obieramy, kroimy w krążki i również dodajemy do sałatki.
- Czereśniową sałatkę przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Na koniec całość skrapiamy oliwą i kremowym octem balsamicznym
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.