Ukryj menu
Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy:

Boże Narodzenie

Mąka i woda - Sabina Francuz - 80 przepisów na wypieki

KOMENTARZE

Książka "Mąka i woda" - 80 prostych przepisów na chleby, bułki, bajgle, chałki, brioszki, pizze i inne wypieki

Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa?
Jeżeli chcesz się nauczyć przygotowywać chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki ta książka jest dla Ciebie.

książka mąka i woda doskonałe pieczywo

Jeżeli chcesz się nauczyć przygotowywać chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki książka „Mąka i woda” jest właśnie dla Ciebie. Nauczysz się wyhodować doskonały zakwas i przekonasz, że pyszny chleb może upiec każdy! Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz.

Z książki " Mąka i woda" dowiesz się, jak przygotować:

  • superprosty chleb z ziemniakami
  • żytni z dynią i kaszą owsianą
  • bułeczki makowe
  • bourekas
  • placek śniadaniowy z czarnuszką
  • wytrawną chałkę orkiszową z ziołami
  • cebularze orkiszowe
  • chaczapuri adżarskie
  • brioszki
  • precle jerozolimskie
  • bajgle
  • grecką pitę
  • focaccię z solanką i wiele innych doskonałych wypieków.

Przepisy w książce podzielone są na trzy rodzaje wypieków: wypieki bez drożdży, wypieki drożdżowe i wypieki na zakwasie. A na koniec bardzo praktyczny rozdział - zero waste - i nic się nie zmarnuje!

Kiedy biorę do ręki nową książkę kucharską szukam przepisu, który mogę przygotować natychmiast. Tym razem wpadły mi w oko małe miodowe bułeczki z oliwą i oliwkami.

Upiekłam! Wyszły przepyszne, więc wkrótce się nimi pochwalę

maka i woda ksiazka o chlebie i innych wypiekach Sabina Francuz

"Daj się poprowadzić – czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje. Kolejny ruch należy do Ciebie." - Sabina Francuz

"Mąka i woda" - Sabina Francuz. Książka została starannie wydana i zilustrowana przez Wydawnictwo "Znak", któremu dziękuję za egzemplarz recenzencki.


Kategorie

KsiążkiPieczywo

Zobacz również

Tartine Bread - Chad Robertson - Chleb z najlepszej piekarni świata

tartine-bread-chad-robertson-chleb-z-najlepszej-piekarni-swiata

Falzbrot - składany pszenny chleb - chrupiący zewnątrz i miękki w środku

falzbrot-skladany-pszenny-chleb-chrupiacy-zewnatrz-i-miekki-w-srodku

Chleb owsiany śniadaniowy z nasionami

chleb-owsiany-sniadaniowy-z-nasionami

Ka'ak - libański drożdżowy chleb uliczny w kształcie torebki

kaak-libanski-drozdzowy-chleb-uliczny-w-ksztalcie-torebki

Komentarze

Julia 2021-10-03 00:13:53

Czy w tej książce są przepisy wegańskie na podstawie roślinnych np mleko, olej kokosowy itp.?

Odpowiedz

TajemniceSmaku 2021-10-03 11:49:51

Są to przepisy klasyczne z wykorzystaniem masła, mleka i jaj

Odpowiedz

Katarzyna 2021-10-18 22:54:26

Mam książkę. Właśnie dostałam. Zdążyłam tylko przerzucić kartki i wszystko wygląda ok. na pierwszy rzut oka. Jutra będę czytała bo wszystko wygląda zachęcająco 😊

Odpowiedz

TajemniceSmaku 2021-10-19 00:02:47

Ciekawa jestem, który przepis wykorzystasz, jako pierwszy? Miłej lektury i mnóstwa pysznych wypieków 🙂

Odpowiedz

kathy k 2022-05-31 17:20:38

Mam ksiazke, jest ok. Zytni chlebek na zakwasie z przepisu z tej ksiazki jest pychniutki. Rwszte przepsów bede ukcesywnie wykorzystywała!

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.