Sourdough bread with poppy seeds and linseed

At the April bakery Amber oat breakfast bread with poppy seeds and linseed < /strong>from Gucia.

chleb owsiany na zakwasie z makiem siemieniem lnianym

We prepare the bread with a sweet starter, thanks to which it is slightly sweet and slightly sour. Oat flakes, poppy seeds and linseed additionally enrich the taste of the bread.

I baked the bread in a mold measuring 11 x 25 cm, so my baking is not too high. If you want a taller bread, either prepare a double portion of bread or in a smaller form.

chleb owsiany na zakwasie z makiem siemieniem lnianym

Breakfast oats with poppy seeds
Sourlotti by Abby recipe

INGREDIENTS

STARTER

  • 15 g sourdough starter
  • 15 g wheat bread flour
  • 15 g water

SWEET STARTER

  • 45 g of active starter (prepared)
  • 50 g of bread flour
  • 12.5 g of water
  • 12.5 g of sugar

CAKE

  • 180 g bread flour
  • 20 g whole wheat flour
  • 120 g sweet starter
  • 20 g sugar
  • 3 g of salt
  • 10 g of powdered milk
  • 10 g of poppy seeds
  • 10 g of linseed
  • 130 g of milk
  • 25 g butter
  • Oat flakes to sprinkle on loaves

PORRIDGE

  • 25g oatmeal + 50g water

EXECUTION

STARTER

Mix the ingredients, cover and leave in a warm place for 4 - 5 hours.

SWEET STARTER

Mix the ingredients, cover and leave overnight.

PORRIDGE

Pour the petals with hot water, cover and leave overnight.

CAKE

Mix all the ingredients except the butter and knead for about 5 minutes until the gluten mesh is formed quite well.

Then add butter piece by piece and knead until a gluten mesh is formed.

Divide the dough into two or three parts and form into balls. Cover with a container or cling film and leave for 20 minutes. Then we roll out the portions of the dough into oblong rectangles and put the long sides on the right and left sides inside. Roll out after folding and roll up.

Spray the rolled rolls with water and roll them in oat flakes. Put it into a mold greased with oil or butter, cover and leave to rise for about 3 - 5 hours until it doubles in volume.

Preheat the oven to 180°C and bake for 35 - 40 minutes until slightly brown. We cool on the grate.

Bread on blogs:
Acacia blog
Lilies of the valley in the kitchen
Gucia's Kitchen
Kitchen Door
My Little Magic
Gardens of Babylon
Polish soup
Family plant-based
Secrets of taste

also check

Sourdough bread with jalapeño, cheddar, and chives

chleb-na-zakwasie-z-jalapeno-cheddarem-i-szczypiorkiem

Graham bread with miso paste and roasted sesame seeds

chleb-graham-z-pasta-miso-i-prazonym-sezamem

Tied yeast breakfast rolls with poppy seeds

wiazane-drozdzowe-bulki-sniadaniowe-z-makiem

Sourdough rolls with pumpkin puree. Late night breakfast rolls

buleczki-na-zakwasie-z-dyniowym-puree-nocne-sniadaniowe-bulki

Comments

Gucio 2022-04-11 22:29:07

Twój chlebek jest idealnie wypieczony i ma smakowicie wyglądający miękisz. Dziękuję za wspólne pieczenie i do kolejnego spotkania.

Response

TajemniceSmaku 2022-04-13 10:51:38

Dziękuję Guciu za pomysł na ten chlebek. Do kolejnego spotkania 🙂

Response

Anna 2022-04-12 08:55:43

Pięknie upieczony. Ten przepis bardzo mi przypadł do serca. Dziękuję za kwietniowe spotkanie w Piekarni.

Response

TajemniceSmaku 2022-04-13 10:50:42

Dziękuję Aniu. To był bardzo smaczne spotkanie 🙂

Response

Agnieszka 2022-04-12 09:37:27

Śliczny! Dziękuję za wspólne pieczenie.

Response

TajemniceSmaku 2022-04-12 12:20:23

Dziękuję również 🙂

Response

Dorota 2022-04-12 16:43:34

Piękny chlebek, czuję ten smak bo u mnie zniknął błyskawicznie. Miłego czasu wielkanocnego i do następnego wypiekania.

Response

TajemniceSmaku 2022-04-13 10:49:51

Spokojnych świąt Dorotko i do następnego wypiekania 🙂

Response

Małgosia z Akacjowego Bloga 2022-04-13 14:54:01

Wspaniale wygląda Twój chleb. Miło było spotkać się wirtualnie w Kwietniowej Piekarni :) Pozdrawiam M

Response

Kamila 2022-04-13 21:14:19

Trzy pyszne słodziaki! Pozdrawiam!

Response

add comment

Your email address will not be published.