
Cytron also called Cedrat, have you tried? Characteristic a feature of this fruit is its slightly sweetish and very thick albedo and slight albedo the amount of sour flesh. I got a few kilos of citrons directly from manufacturer from Sicily. I will prepare a delicious marmalade from them inspiring myself a recipe also straight from Sicily. * In this recipe we use marmalade whole fruit, so it is worth making sure that the lemons are organic.
This time I propose a traditional and slow cooker version of marmalade.

LEMON MARMOLAD or LEMON MARMOLAD
Ingredients
1 kg of citrons or lemons
pips (no throw out)
800 g of sugar
400 ml of water + 150 ml
Execution
Wash the lemons thoroughly. If we are not sure if lemons they are ecological, additionally scrub and pour boiling water. We cut the lemons on four, and then very thinly sliced. We do not throw away seeds, we wrap all of them in gauze.
Put the sliced lemons into the pot, put the seeds wrapped in gauze and pour 150 ml of water.
Bring to a boil and cook, stirring all the time, until the water has completely evaporated.
In the meantime, pour 400 ml of water into another pot and we pour sugar. Bring to a boil and cook until you get sugar syrup.
Pour the syrup into a pot with lemons. Bring to the boil again and cook for about 15 minutes, stirring constantly. The seeds should be immersed in the lemon mousse all the time.
Best to leave the pot with marmalade overnight, so that the seeds get the right amount of pectins responsible for the solid consistency of the marmalade. Pour hot marmalade into jars. We turn the jars upside down and leave to cool. We can pasteurize the jars with marmalade.

LEMON MARMOLAD OR SLOW LEMON
Put the washed and sliced lemons into the bowl of the slow cooker, together with the gauze pad and pour over 150 ml of water. We set the LOW level for 4 hours. After this time, pour hot sugar syrup into the lemons and set the LOW level for 2 hours. It is best to leave the slow cooker with marmalade overnight, so that the seeds get the right amount of pectin responsible for the solid consistency of the marmalade.
The next day, set the LOW level again for 1 hour, remove the gauze pad with seeds and pour the hot marmalade into the jars. We pasteurize the jars with marmalade.
SUGAR SYRUP
Pour 400 ml of water into a pot and pour sugar. Bring to a boil and cook until a sugar syrup is obtained.
Enjoy your meal!
* inspiration In Campagna
Tags
lemonshomemade preservesjamhomemade jamslow cookerslow-cooked foodpreserves of citruscitronmarmaladelemon marmaladehomemade marmaladejams from the slow cookerpreserves from a slow cookerorganic fruitjam from a slow cookeralso check
Candied kumquats with honey, cinnamon, anise, and orange liqueur

Express jam with orange, carrot and ginger

Green or red chilli jam

Tomato jam - spicy cherry tomato jam

Justyna 2020-02-26 00:50:16
ależ wspaniała! zapisuję :D co to musi być za zapach ♥
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 10:57:32
oj, pachnie cudownie 🙂
Response
Iwona Banach 2020-02-26 10:49:41
Cytrony widywałam będąc we Francji i Włoszech, ale tu tego nie kupie, szkoda, bo przepis wydaje się fascynujący, a do tego w wolnowarze, to znaczy praktycznie zero pracy, samo się zrobi.
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 10:54:43
Te cytrony zamówiłam w ekologicznym gospodarstwie na Sycylii. Myślę, że z soczystych i dojrzałych cytryn taka marmolada wyjdzie również smaczna 🙂
Response
Kasia Franiszyn-Luciano 2020-02-26 13:43:17
Mieszkałam 16 lat na Sycylii i miałam cytryny na skrzynki i pomarańcze Szkoda że Twojego przepisu nie miałam właśnie wtedy nigdy nie wiedziałam co mam robić z tymi cytrynami
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 17:12:09
Wielka szkoda, a to właśnie przepis z Sycylii 🙂
Response
Papierowa Łowczyni 2020-02-26 12:24:55
Nigdy nie jadłam takiej konfitury, a tu proszę taki łatwy przepis. Z przyjemnością ją wykonam, bo aż jestem ciekawa jak ona smakuje :)
Response
Marzena 2020-02-26 14:07:29
Przygarnęłabym z chęcią słoiczek tego cudu☺️Mniam, ależ to musi być pyszne☺️
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 17:07:00
😉 ... bardzo pyszne 🙂
Response
Ania 2020-02-26 18:43:54
Jestem pod wrażeniem :) muszę zrobić taką marmoladę. Ciekawa jestem jak smakuje bo zdjęcia mnie powaliły :)
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 19:07:50
Dziękuję 🙂 ...a marmolada smakuje mega cytrynowo 🙂
Response
Małgorzata Kijowska 2020-02-26 19:17:47
Twoje zdjęcia jak zawsze są obłędne. Jeśli ta marmolada smakuje choć w połowie tak jak wygląda, to ja ją kupuję!
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 20:03:24
Dziękuję Małgosiu 🙂 a marmolada jest przepyszna, właśnie przeszła test z camembertem ... petarda!
Response
Klimaty Agness 2020-02-26 19:30:56
Cytronu nigdy nie miałam okazji spróbować. Wyobrażam sobie ten zapach, który unosi się w domu przy produkcji tej marmoladki :))
Pozdrawiam ciepło, Agness:)
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 20:04:32
To też mój pierwszy raz i już wiem, że nie ostatni 🙂
Response
Anna 2020-02-26 21:02:56
Robię w każdym sezonie. U nas wciąż rzadkie owoce. A dzisiaj dojechała nowa dostawa. Będą też konfitury z gorzkich pomarańczy.
Response
TajemniceSmaku 2020-02-26 21:06:20
Też myślę o kolejnym zamówieniu 😉
Response
AniaM. 2020-02-26 23:25:58
Jestem właśnie w trakcie robienia przetworów z pomarańczy i cytryn. Z miłą chęcią wypróbuję i Twój przepis. Zdjęcia bardzo apetyczne. :)))
Response
TajemniceSmaku 2020-02-27 00:52:40
O, z całych pomarańczy marmolada też będzie pyszna. Tylko pewnie trzeba będzie zmniejszyć ilość cukru...
Response
Cztery Fajery - blog kulinarny 2020-02-26 23:47:28
Zapowiada się mega smakowicie :)
Response
TajemniceSmaku 2020-02-27 00:49:04
... bardzo smakowicie 😉
Response
Po prostu MAMA 2020-02-27 00:26:59
Jaki to musi być zapach! CHCĘ! Posmarowałabym nią rogaliki <3
Response
TajemniceSmaku 2020-02-27 00:48:26
Rogaliki z cytrusową marmoladą to bardzo dobry pomysł 🙂
Response
add comment
Your email address will not be published.