Swiss-yeast-made homemade buns with holes

In February Amber Bakery a trip to Switzerland, specifically to Basel. We will bake Fastenwähe together - classic buttery carnival rolls.

Fastenwähe szwajcarskie bułeczki śniadaniowe

Fastenwähe are diamond-shaped with four notches. A special slicer is used to cut the rolls, probably impossible to find here, so I recommend using a sharp knife. After the bun is cut, it stretches to form a characteristic shape.

Before baking, brush the rolls with egg and sprinkle with salt and caraway seeds. After baking, we can cut them and fill them with additions, just like bagels. They will also be a delicious standalone snack or addition to salads, soups or cheeses.

Fastenwähe - recipe Streusel

Fastenwähe - butter carnival rolls

INGREDIENTS for 12 pieces

CAKE - 500 g of fine wheat flour - 10 g of salt and 10 g of malt extract or honey
15 g of fresh yeast and 300 ml of whole milk (3.2% fat)

ADDITIONALLY: egg and tablespoon of milk - 5 g of coarse sea salt or Maldon in flakes
5 g of caraway seeds

PERFORMANCE

Pour milk into a bowl, add fresh yeast, salt and honey (or malt extract), mix and pour in the flour. Knead, preferably with a food processor, for 5 minutes, until the ingredients combine. Continue kneading, add the cold butter *, piece by piece and continue to knead for 5 minutes (at low speed). We increase the speed by one step and knead for another 5 minutes, until the dough is soft. Then cover the dough and leave it in the bowl of a food processor for about an hour at room temperature.

Fastenwähe-bulki-domowe-pieczywo

Divide the dough into twelve pieces (about 80 g each), form them into balls. Then we form each ball into an oblong bun with sharp ends. We put them on a baking tray or plaques (those that will fit in our refrigerator) lined with baking paper and lightly sprinkled with flour. Cover with a cloth and set aside for 30 minutes at room temperature. Then put it in the fridge for another 30 minutes.

Preheat the oven to 230 ° C.
Put the pieces of dough on two baking sheets lined with baking paper, slightly flatten them with your hand and cut them deeply (as shown in the photo). We stretch lightly with our hands so as to separate the cuts.

Fastenwähe-bułki-nacinane-drożdżowe

We mix the egg and milk, grease the dough and leave it uncovered at room temperature for 15 minutes. Brush the rolls a second time and sprinkle with salt and caraway seeds.

We put one tray on the lowest shelf of the oven, the other on the highest shelf and bake for about 7 minutes. Replace the upper plate with the lower one and bake the rolls for another 7-10 minutes to make them golden and slightly crispy.

Fastenwähe-bułki-śniadaniowe-domowe

Cool the baked rolls on a wire rack.
* If you knead the dough by hand, add the butter from the very beginning, along with all the other ingredients.

Fastenwähe on blogs:
Acacia blog Lilies of the valley in the kitchen
Alice's Kitchen
Gucia's kitchen
Kitchen doors
My little charm
< a href = "https://ogrodybabilonu.blogspot.com/2022/02/fastenwahe.html"> The Ogods of Babylon
Family vegetable
Secrets of taste
Kitchen spaces

also check

Pain Auvergnat - bread or rolls from the Auvergne region of France

pain-auvergnat-chleb-lub-bulki-z-regionu-owernii-we-francji

Homemade buttery pretzels

domowe-maslane-precle

Bürli - Swiss rolls with grape yeast water

burli-szwajcarskie-bulki-z-drozdzowa-woda-z-winogron

Sourdough rolls with pumpkin puree. Late night breakfast rolls

buleczki-na-zakwasie-z-dyniowym-puree-nocne-sniadaniowe-bulki

Comments

Anna 2022-02-21 20:16:39

Jakie piękne. Na pewno w Bazylei by Ci ich pozazdrościli. Dziękuję za wspólna lutową wyprawę do Szwajcarii.

Response

Małgosia z Akacjowego Bloga 2022-02-21 20:19:58

Och jakie one piękne, zgrabniutkie! Bardzo ciekawy i smakowity wypiek. Pozdrawiam serdecznie :)

Response

Konwalie w kuchni 2022-02-21 20:36:07

Przepiękne!
Jak z piekarni. :)

Response

margot 2022-02-21 20:42:48

Wow, jakie piękne, normalnie hipnotyzujące

Response

TajemniceSmaku 2022-02-21 21:47:04

Ojej... dziękuję 🙂

Response

Beata 2022-02-21 20:43:37

Śliczne, kształtne romby!

Response

TajemniceSmaku 2022-02-21 21:46:37

Dziękuję ślicznie 🙂

Response

Adam 2022-02-21 22:03:07

Mistrzostwo !!! jak z profesjonalnej piekarni. Piękne i smakowite. Gratuluję i do kolejnego pieczenia.

Response

TajemniceSmaku 2022-02-21 22:54:23

Jak mi miło 🙂 🙂 🙂 Do kolejnego pieczenia!

Response

Dorota 2022-02-22 16:01:46

Przepięknie Ci się upiekły 🙂 znowu zjadłabym jedną 🙂 Do następnego 🙂

Response

Kamila 2022-02-22 19:38:11

Marzenko, jakie Twoje równiutkie i idealne, napatrzeć się nie mogę!
Bużka!

Response

Kamila 2022-02-22 19:39:50

Anno, przepraszam :)

Response

TajemniceSmaku 2022-02-23 18:39:19

Nic nie szkodzi, raz na jakiś czas mogę być ... Marzenką 😉

Response

Marzena 2022-02-23 14:20:35

Twoje wyglądają jak oryginalne, cudne🙂 I świetna relacja!

Response

TajemniceSmaku 2022-02-23 17:16:59

Dziękuję 🙂 Fajnie tak razem wypiekać 🙂 Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Response

makaron_domowy 2022-03-25 19:48:38

Wyglądają bosko! I zamierzam sprawdzić w najbliższym czasie, jak smakują. Na pewno nie będą wyglądały tak wspaniale, ale liczę na to, że będą pyszne.

Response

TajemniceSmaku 2022-03-31 15:50:53

Będą pyszne i jestem pewna, że będą wyglądały wspaniale 🙂

Response

agrodane 2022-07-18 20:00:04

Dziękuję za bardzo ciekawy artykuł. Pozdrawiam

Response

TajemniceSmaku 2022-07-20 10:18:06

Pozdrawiam

Response

add comment

Your email address will not be published.