Leśne grzyby w occie, domowe przetwory

Podkarpackie marynowane grzyby. Leśne grzyby w occie, domowe przetwory

Krótka wizyta na Podkarpaciu, spacer po lesie i pełen kosz grzybów. Duże okazy zostały ususzone, a śliczne maluszki wylądowały w marynacie. Z podróży przywożę różne pamiątki, tym razem są to domowe przetwory

Marynowane grzyby

SKŁADNIKI

Zalewa:

podkarpackie grzyby

WYKONANIE

  1. Oczyszczone grzyby wrzucamy do w lekko posolonej wrzącej wody i gotujemy około 5 minut małe grzybki, większe kilka minut dłużej.
  2. Jeżeli dodajemy cebulę, obieramy ją, kroimy w piórka i gotujemy razem z grzybami.
  3. W drugim garnku zagotowujemy zalewę z przyprawami i gotujemy około 10 minut.
  4. Obgotowane grzyby (i opcjonalnie cebulę) odcedzamy i rozkładamy luźno do słoików, do 3/4 wysokości.
  5. Jeszcze gorące grzyby zalewamy wrzącą marynatą.
  6. Słoiki natychmiast odwracamy do góry dnem, aż do wystygnięcia.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Kategorie

Przetwory

Zobacz również

Pieczarki marynowane w occie - domowe przetwory

pieczarki-marynowane-w-occie-domowe-przetwory

Papryka w marynacie - marynowane małe papryczki

papryka-w-marynacie-marynowane-male-papryczki

Dyniowe paszteciki drożdżowe z grzybami i serem

dyniowe-paszteciki-drozdzowe-z-grzybami-i-serem

Paprykowy czerwony dżem chili

paprykowy-czerwony-dzem-chili

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.