Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową, czyli z czym można jeść hummus?
Z czym można jeść hummus?
Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, pity, krakersów, warzyw lub właśnie do sałatek. Najsmaczniejszy jest taki, przygotowany w domu i doprawiony po swojemu.
Ta sałatka, to tylko propozycja i powstała ze składników, które akurat były w lodówce. Wierzę w Waszą kreatywność i chętnie skorzystam z innych pomysłów na wykorzystanie hummusu.
SKŁADNIKI
- 5-6 łyżek ugotowanej komosy białej
- 1/2 awokado pokrojone w plasterki
- garść liści szpinaku
- 1/2 szalotki pokrojonej w piórka
- 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 2 łyżki hummusu z suszonymi pomidorami
- sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- nasiona czarnuszki
- 2-3 suszone pomidory
- kiełki lucerny
WYKONANIE
- Składniki sałatki układamy na półmisku.
- Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
- Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy czarnuszką i dekorujemy kiełkami lucerny.
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.