Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową, czyli z czym można jeść hummus?

Z czym można jeść hummus?

Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, pity, krakersów, warzyw lub właśnie do sałatek. Najsmaczniejszy jest taki, przygotowany w domu i doprawiony po swojemu.

Ta sałatka, to tylko propozycja i powstała ze składników, które akurat były w lodówce. Wierzę w Waszą kreatywność i chętnie skorzystam z innych pomysłów na wykorzystanie hummusu.


SKŁADNIKI

  • 5-6 łyżek ugotowanej komosy białej
  • 1/2 awokado pokrojone w plasterki
  • garść liści szpinaku
  • 1/2 szalotki pokrojonej w piórka
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w paski
  • 2 łyżki hummusu z suszonymi pomidorami
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • nasiona czarnuszki
  • 2-3 suszone pomidory
  • kiełki lucerny

WYKONANIE

  1. Składniki sałatki układamy na półmisku.
  2. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
  3. Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy czarnuszką i dekorujemy kiełkami lucerny.

Zobacz również

Sałatka z kaszy jaglanej z awokado, serem feta, rukolą, pomidorkami ...

salatka-z-kaszy-jaglanej-z-awokado-serem-feta-rukola-pomidorkami

Sałatka z młodych liści z serem feta mango i granatem

salatka-z-mlodych-lisci-z-serem-feta-mango-i-granatem

Sałatka warstwowa - buraczki, jogurt, quinoa, feta, roszponka, mangold czerwony...

salatka-warstwowa-buraczki-jourt-quinoa-feta-roszponka-mangold-czerwony

Hummus z suszonymi pomidorami i aromatycznymi przyprawami

hummus-z-suszonymi-pomidorami-i-aromatycznymi-przyprawami

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.