Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową

Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową, czyli z czym można jeść hummus?

Z czym można jeść hummus?

Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, pity, krakersów, warzyw lub właśnie do sałatek. Najsmaczniejszy jest taki, przygotowany w domu i doprawiony po swojemu.

Ta sałatka, to tylko propozycja i powstała ze składników, które akurat były w lodówce. Wierzę w Waszą kreatywność i chętnie skorzystam z innych pomysłów na wykorzystanie hummusu.


SKŁADNIKI

  • 5-6 łyżek ugotowanej komosy białej
  • 1/2 awokado pokrojone w plasterki
  • garść liści szpinaku
  • 1/2 szalotki pokrojonej w piórka
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w paski
  • 2 łyżki hummusu z suszonymi pomidorami
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • nasiona czarnuszki
  • 2-3 suszone pomidory
  • kiełki lucerny

WYKONANIE

  1. Składniki sałatki układamy na półmisku.
  2. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
  3. Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy czarnuszką i dekorujemy kiełkami lucerny.

Zobacz również

Hummus bazyliowy

hummus-bazyliowy

Sałatka z kaszy quinoa z awokado, migdałami, suszonymi pomidorami

salatka-z-kaszy-quinoa-z-awokado-migdalami-suszonymi-pomidorami

Hummus z ciecierzycy z grzybami, harissą i oliwą truflową

hummus-z-ciecierzycy-z-grzybami-harissa-i-oliwa-truflowa

Sałatka z makaronu z cukinii i makaronu ryżowego podana z pomidorkami i halloumi

salatka-z-makaronu-z-cukinii-i-makaronu-ryzowego-podana-z-pomidorkami-i-halloumi

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.