Ukryj menu
Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy:

Boże Narodzenie

Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową

SKŁADNIKIWYKONANIEKOMENTARZE

Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową, czyli z czym można jeść hummus?

Z czym można jeść hummus?

Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, pity, krakersów, warzyw lub właśnie do sałatek. Najsmaczniejszy jest taki, przygotowany w domu i doprawiony po swojemu.

Ta sałatka, to tylko propozycja i powstała ze składników, które akurat były w lodówce. Wierzę w Waszą kreatywność i chętnie skorzystam z innych pomysłów na wykorzystanie hummusu.


SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. Składniki sałatki układamy na półmisku.
  2. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
  3. Całość polewamy oliwą z oliwek, posypujemy czarnuszką i dekorujemy kiełkami lucerny.

Zobacz również

Hummus bazyliowy

hummus-bazyliowy

Sałatka z kaszy quinoa z awokado, migdałami, suszonymi pomidorami

salatka-z-kaszy-quinoa-z-awokado-migdalami-suszonymi-pomidorami

Hummus z ciecierzycy z grzybami, harissą i oliwą truflową

hummus-z-ciecierzycy-z-grzybami-harissa-i-oliwa-truflowa

Sałatka czarna quinoa  - zielone szparagi  - zielony groszek - feta  - chipsy z batatów

salatka-czarna-quinoa-zielone-szparagi-zielony-groszek-feta-chipsy-z-batatow

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.