Pieczone śliwki to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję i przez 3 - 4 dni dodawać je do różnych dań.
SKŁADNIKI
1 kg śliwek
3 - 4 łyżki miodu
1/2 - 1 łyżeczki cynamonu
jogurt naturalny
granola (polecam domową granolę jabłkową lub czekoladową)
WYKONANIE
Śliwki przekrawamy na pół i drylujemy. Połówki owoców układamy na blaszce, skórką do dołu, polewamy miodem i oprószamy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
Miseczki* wypełniamy do połowy jogurtem, dodajemy granolę i pieczone śliwki (ciepłe lub zimne).
Smacznego!
*Miseczki Rak Porcelain – linia Evolution - TGhome
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.