Śniadanie lub deser - jogurt z pieczonymi śliwkami i granolą


Pieczone śliwki to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję i przez 3 - 4 dni dodawać je do różnych dań.


SKŁADNIKI

1 kg śliwek

3 - 4 łyżki miodu

1/2 - 1 łyżeczki cynamonu

jogurt naturalny

granola (polecam domową granolę jabłkową lub czekoladową)


WYKONANIE

Śliwki przekrawamy na pół i drylujemy. Połówki owoców układamy na blaszce, skórką do dołu, polewamy miodem i oprószamy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.

Miseczki* wypełniamy do połowy jogurtem, dodajemy granolę i pieczone śliwki (ciepłe lub zimne).

Smacznego!

*Miseczki Rak Porcelain – linia Evolution - TGhome

Zobacz również

Tiramisu borówkowe. Włoski deser w owocowej odsłonie

tiramisu-borowkowe-wloski-deser-w-owocowej-odslonie

Ciasto z pieczonymi śliwkami i płatkami owsianymi i migdałowymi

ciasto-z-pieczonymi-sliwkami-i-platkami-owsianymi-i-migdalowymi

Kluski śląskie w wersji na słodko z owocami, jogurtem i migdałami

kluski-slaskie-w-wersji-na-slodko-z-owocami-jogurtem-i-migdalami

Nocne jogurtowe gofry i gorąca czekolada

nocne-jogurtowe-gofry-i-goraca-czekolada

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.