Jogurt z pieczonymi śliwkami i granolą - śniadanie lub deser. Pieczone śliwki, doskonały dodatek do jogurtów, owsianek, budyniów, omletów lub gofrów.
Pieczone śliwki to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję i przez 3 - 4 dni dodawać je do różnych dań.


SKŁADNIKI

WYKONANIE
- Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i wydryluj.
- Połówki owoców układaj na blaszce, skórką do dołu.
- Polej miodem i oprósz cynamonem.
- Piecz w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
- Miseczki wypełniamy do połowy jogurtem, dodaj granolę i pieczone śliwki (ciepłe lub zimne).
PORADY I WSKAZÓWKI - FAQ
Miseczki Rak Porcelain – linia Evolution - TGhome
Dodaj komentarz
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.