Pieczone śliwki to doskonały dodatek do jogurtu, owsianki, budyniu, omletów lub gofrów. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto więc zapiec większą porcję i przez 3 - 4 dni dodawać je do różnych dań.


SKŁADNIKI

1 kg śliwek

3 - 4 łyżki miodu

1/2 - 1 łyżeczki cynamonu

jogurt naturalny

granola (polecam domową granolę jabłkową lub czekoladową)


WYKONANIE

Śliwki przekrawamy na pół i drylujemy. Połówki owoców układamy na blaszce, skórką do dołu, polewamy miodem i oprószamy cynamonem. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 30 minut.

Miseczki* wypełniamy do połowy jogurtem, dodajemy granolę i pieczone śliwki (ciepłe lub zimne).

Smacznego!

*Miseczki Rak Porcelain – linia Evolution - TGhome

Zobacz również

Słoik z musem z orzechów brazylijskich z figami i borówkami

sloik-z-musem-z-orzechow-brazylijskich-z-figami-i-borowkami

Słoik - wiśnie, banan, granola, jogurt - deser czy śniadanie?

sloik-wisnie-banan-granola-jogurt-deser-czy-sniadanie

Delikatna pomarańczowa pianka z jogurtem, flambirowanymi pomarańczami i tymiankiem

delikatna-pianka-z-jogurtu-i-mandarynek-z-dodatkiem-flambirowanych-pomaranczy-i-tymianku

Mus z mango z orzechami nerkowca, jogurtem i quinoa

mus-z-mango-z-orzechami-nerkowca-jogurtem-i-quinoa

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.