Ukryj menu
Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy:

Boże Narodzenie

Zielona uczta: wiosna lato - Nigel Slater

KOMENTARZE

Książka Zielona uczta: wiosna lato - Nigel Slater

Nigel Slater jest autorem książek, artykułów prasowych i programów telewizyjnych. Jego książki kucharskie, w tym Appetite, Jedz. Mała księga szybkich dań, Kitchen Diares zdobyły wiele nagród. Na podstawie autobiografii Tost - historia chłopięcego głodu, która zdobyła sześć ważnych nagród, nakręcono pełnometrażowy film i wyreżyserowano sztukę teatralna.


Zielona uczta: wiosna, lato Nigela Slatera to zbiór ponad 110 prostych i nowoczesnych pomysłów na potrawy z warzyw, owoców, kasz i makaronów. W książce znajdziemy przepisy na lekkie, wiosenne i letnie dania. Większość z nich łatwo można dostosować do potrzeb diety wegańskiej lub wegetariańskiej. To książka idealna dla osób, które lubią smaczne i łatwe przepisy, oraz dla tych, którzy chcą jeść mniej mięsa.

Autor przepisy podzielił na rozdziały według metody gotowania lub przygotowania: w misce, z patelni, w dłoni, rano, z piekarnika, z talerza, z grilla, na kuchence, na deser. Moją przygodę z Zieloną ucztą zaczęłam od końca, czyli od deseru, który bardzo polecam - "śliwki, cukier trzcinowy, orzechy laskowe".


Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem gotowego dania, więc wiemy do czego mamy dążyć. Indeks przepisów, taki jak lubię, po składnikach. Jest to dla mnie bardzo istotny element w książce kulinarnej, kiedy mam jakiś produkt i szybko chcę znaleźć pomysł na jego wykorzystanie.

Zielona uczta: wiosna, lato to pierwsza część z dwóch. Druga część Zielona uczta: jesień, zima w księgarniach pojawi się na jesień 2020 roku.

Dziękuję wydawnictwu Filo za udostępnienie egzemplarza książki do recenzji.

Inne przepisy z książki:
Waniliowy krem z chrupiącymi okruchami , morelami i wiśniami
Wiśnie i borówki w kruchym cieście

Kategorie

Książki

Zobacz również

Zielona uczta: jesień zima - Nigel Slater

zielona-uczta-jesien-zima-nigel-slater

Śliwki pod chrupiącą skorupką z orzechami laskowymi

sliwki-pod-chrupiaca-skorupka-z-orzechami-laskowymi

Francja na talerzu - Gaudry Francois-Regis. Wszystko o kuchni francuskiej

francja-na-talerzu-gaudry-francois-regis-wszystko-o-kuchni-francuskiej

Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują - Michał Korkosz

nowe-rozkoszne-polskie-przepisy-ktore-ekscytuja-michal-korkosz

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.