Domowa nalewka wiśniowa z miodem goździkami i cynamonem

Pyszna nalewka wiśniowa z dodatkiem miodu, goździków i cynamonu. Wyjątkowe domowe przetwory. Doskonała kompozycja smaków. Smak lata zamknięty w butelce.

Pyszna nalewka wiśniowa z dodatkiem miodu, goździków i cynamonu to doskonała kompozycja smaków. Oto prosty przepis: wiśnie z pestkami, miód, goździki i cynamon zalewamy alkoholem, następnie szczelnie zamykamy i cierpliwie czekamy. Do nalewki wiśniowej owoce możecie wydrylować z pestek, ja przygotowuję nalew razem z pestkami. Pamiętajcie, że owoce z pestką nie powinny stać w alkoholu dłużej niż 3 - 4 tygodnie.

Domowa nalewka wiśniowa z miodem goździkami i cynamonem

Pyszna nalewka wiśniowa z dodatkiem miodu, goździków i cynamonu. Smak lata zamknięty w butelce!

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. Wiśnie myjemy, odsączamy i wrzucamy do słoja lub gąsiora.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i zalewamy alkoholem.
  3. Odstawiamy w na 3 - 4 tygodnie.
  4. Warto co jakiś czas wstrząsnąć słojem, aby rozpuścić cukier i miód.
  5. Po 3 - 4 tygodniach zlewamy z owoców płyn, filtrujemy, rozlewamy do butelek i odstawiamy w ciemne i zimne miejsce na minimum 3 miesiące.
  6. Owoców z nalewki nie wyrzucamy, możemy je po wydrylowaniu wykorzystać jako dodatek do ciast.

Kategorie

Nalewki

Zobacz również

Nalewka z czarnych porzeczek - smorodinówka

nalewka-z-czarnych-porzeczek-smorodinowka

Domowa nalewka brzoskwiniowa. Nalewka z brzoskwiń

domowa-nalewka-brzoskwiniowa-nalewka-z-brzoskwin

Czereśnie marynowane w miodzie z winem i przyprawami

czeresnie-marynowane-w-miodzie-z-winem-i-przyprawami

Zapieczony ser z balsamicznymi wiśniami i rozmarynem - szybka i wykwintna przekąska na każdą okazję

zapieczony-ser-z-balsamicznymi-wisniami-i-rozmarynem-szybka-i-wykwintna-przekaska-na-kazda-okazje

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2024 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.