Coffee muffins with coffee syrup

When I brew coffee in my head, the question is already circulating in my head, what do I have sweet at home? A cup of aromatic coffee, chocolate or a cake is my ritual, relaxation for the soul and body. Too much goodness and calories? It doesn't matter, I don't sweeten my coffee, so I'm a bit absolved.
This time I decided to indulge myself more and managed to combine everything into one - coffee dessert. It is sweet and even more coffee. Delicious and charming coffee cupcakes with mascarpone cream and absolutely addictive coffee syrup with vanilla. You better cook more syrup, because half of it, just like me, you will take straight from the saucepan...
You can use this recipe to prepare coffee cupcakes or coffee cake in one mold.

Ingredients
COFFEE CUFFES
350 g flour
1 teaspoon of soda
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt
150 g of raisins
250 ml of strong coffee - for me Caprissimo Fragrante* p>
150g of sugar
4 eggs
150 ml of oil
optional alcohol, e.g. whiskey or rum, to soak the cupcakes after baking
COFFEE VANILLA SYRUP
100 ml of strong coffee - a double espresso can be supplemented with water
200 g cane sugar
1 vanilla sugar or vanilla essence
MASCARPONE CREAM
250 g of 30% cream
250g mascarpone
20g powdered sugar

Execution
MASCARPONE CREAM
They will strongly cool the cream and mascarpone beat with sugar to a compact cream. Cover the finished cream and put it in the fridge.
COFFEE VANILLA SYRUP
Pour sugar and vanilla sugar into a small saucepan and pour in the brewed coffee. Stir and heat over low heat for about 10 minutes to obtain a syrup, cool down.
COFFEE CUFFES
In one bowl, mix the flour, baking soda, baking powder, and black cocoa.
Raisins are brewed with hot coffee and left to cool down. Then strain, do not pour out the coffee. Add drained raisins to the bowl with flour and mix.
Beat the eggs with the sugar until fluffy. Then add the remaining coffee after soaking the raisins, mix briefly and pour into the bowl with the dry ingredients. Gently mix with a spatula just until the ingredients are combined. fill the molds with the dough prepared in this way and bake in an oven heated to 175 ° C for about 30 minutes or until the so-called. dry stick.
We can line the molds with ready-made paper cups or prepare our own, I recommend the entry "how to make muffin cups?". I used silicone ones this time.
Cold down cupcakes decorate with mascarpone cream and pour generously with vanilla coffee syrup. If we prefer alcohol, and we will not serve cupcakes to children or drivers, we can soak the cupcakes before applying the cream, preferably with slightly diluted (or not...) alcohol, 1 - 2 teaspoons per cupcake.
Enjoy!

* Friends of Coffee thank you for the coffee tasting opportunity. Caprissmo Fragrante is a blend of two types of coffee from Brazil. It has a soothing aroma, with hints of nuts and chocolate. The taste has delicate notes of dark chocolate, with a slight aftertaste of peanuts.
Tags
dessertcoffeemascarponecoffee cakecoffee cupcakescoffee muffinscoffee friendscoffee syrupmascarpone creamcoffee dessertcake with coffeealso check
Pumpkin, orange and mascarpone dessert with blackberry jelly

Phyllo dough baskets with blueberries and purple mascarpone and ricotta cream, a quick and delicious dessert

Cheesecake with ... mustard, topped with raspberry and basil frużelin

Cold cheesecake with blueberries and mango, layered with spinach dough

Aneta Krasińska 2020-08-12 15:23:08
Zapowiada się pysznie. Przepis na pewno do wypróbowania.
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:06:51
Bardzo pysznie i bardzo kawowo 😉
Response
Iwona Banach 2020-08-12 16:41:51
Jak ty robisz te cudne zdjęcia? Normalnie napatrzeć się nie mogę, są wspaniałe! Przepis zresztą też, ale sam przepis nie skusi, za to zdjęcia na pewno.
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:06:24
Mieszam, piekę i ... pstrykam 😉 Dziękuję za tak miłe słowa 🙂
Response
Po prostu MAMA 2020-08-13 18:07:10
Ależ mi smaka na słodkości zrobiłaś! Idę szperać po szafkach ;)
Response
TajemniceSmaku 2020-08-17 15:50:45
Ha, ha, ha... ciekawa jestem co wyszperałaś? 😉
Response
Irena-Hooltaye w podrozy 2020-08-12 17:45:08
Cudownie to wygląda. Jak w bajce.Nie jadam słodyczy, nie pijam kawy, nie mogę, ale uwielbiam jej zapach.
Na taką babeczkę bym się skusiła.
Pyszności na tych zdjęciach 🙂
Pozdrawiam!
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:05:17
Specjalnie dla Ciebie zrobię jeszcze mniejsze 😉
Response
TOlinka 2020-08-12 19:04:09
Pychotka! Fajny skład, dobry pomysł na podanie :)
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:04:07
Jest kawowo i ... kawowo 😉
Response
Kasia 2020-08-12 19:39:28
Ja chcę takie ciasto! Muszę to ogarnąć!
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:03:37
Kasia, jak ogarniesz, daj znać 🙂
Response
Ania 2020-08-12 21:05:06
Nic tylko siadać i rozkoszować się smakiem :) to musi być niesamowicie dobre. Wyglada obłednie i jak nic bede robic, może wyjdzie :)
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:03:07
Wyjdzie, wyjdzie!
Response
Marzena T (Mania) 2020-08-12 21:16:30
Dla takich babeczek warto zgrzeszyć, już sam opis daje się we ,,smaki"
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:02:22
Warto, warto 🙂
Response
Małgorzata Kijowska|DayliCooking 2020-08-12 21:21:30
Jakie pyszne te babeczki! Jakże żałuję, że nie można zjeść przez monitor!
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:02:04
Też żałuję, chętnie Małgosiu poczęstowałabym Ciebie 🙂
Response
Justyna Borucka 2020-08-12 21:22:41
Będę grzeszyć z nimi wielokrotnie :) jakie pyszności :) bardzo lubimy babeczki w różnych wydaniach, dziś kuszą mnie Twoje, z kremem i syropem. Będą moje.
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 02:00:19
To małe słodkie i kawowe grzeszki, więc ... grzesz!
Response
Klimaty Agness 2020-08-12 22:20:55
Babeczki wyglądają przepysznie, dosłownie aż chce się wyciągnąć rękę i sięgnąć po jedną z nich :D
Pozdrawiam ciepło, Agness:)
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 01:59:30
Proszę, częstuj się, smacznego!
Response
Papierowa Łowczyni 2020-08-12 23:05:30
No zdecydowanie bym takie przekąsiła, aczkolwiek ja u siebie musiałabym całą blachę zrobić, bo takie babeczki to znikły by w mig 😂😂😂 Bardzo artystyczne i apetycznie
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 01:57:52
Cała blacha też może być 😉 Będzie pysznie i bardzo kawowo 🙂
Response
Cztery Fajery - blog kulinarny 2020-08-13 00:55:01
Kawę uwielbiam w każdej postaci, więc chętnie się poczęstuję
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 01:57:11
Olu, częstuj się 🙂
Response
Słodko Słodka 2020-08-13 07:43:42
Babeczki wyglądają obłędnie, poezja smaku 🙂
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 11:58:30
Dziękuję 🙂
Response
Anna 2020-08-13 08:04:54
Dla mnie bomba! Przede wszystkim kawowa.
No to porywam babeczkę do...kawy!
Response
TajemniceSmaku 2020-08-13 11:58:00
Ha, ha, ha! Tak, to bomba kawowa 😉
Response
add comment
Your email address will not be published.