Scones are probably the fastest and easiest buns to make. These are yeast-free English breakfast buns, so we don't have to wait for the dough to double in size. We only need about 30-40 minutes to enjoy fresh and tasty rolls. We mix the dry ingredients, rub the butter, add the yoghurt, knead it and we have the dough ready. We can cut circles out of the dough, but we can also cut the rolled out cake like a pizza and bake triangles.


Ingredients on about 20 rolls

260 g flour (I have 150 g spelled cake and 110 g wheat type 500)

40 g of vanilla pudding powder without sugar

1 tablespoon of baking powder

1/2 teaspoon of salt

1 teaspoon of sugar

100 g of butter

300 g of Greek yoghurt

Execution

Preheat the oven to 230 ° C. Sift flour, pudding, baking powder into a bowl, add salt and sugar, mix. Use a knife to put small pieces of butter into the flour, then rub the pieces of butter into the flour with your fingertips. Finally, add the yogurt and knead the dough quickly.

Transfer the dough onto a floured board and roll it out a cake with a thickness of 1.5 - 2 cm. We cut out circles and put them on a lined plate baking paper. Bake for about 15 - 18 minutes, until the rolls are golden color.

Enjoy your meal!

also check

Cracked lemon cookies "lemon crinkle cookies"

popekane-ciasteczka-cytrynowe-lemon-crinkle-cookies

Spelled shortbreads with cranberry icing - Cranberry Scones

orkiszowe-kruche-buleczki-z-zurawinowym-lukrem-cranberry-scones

Cassis Scones - shortbread rolls with frozen black currants

cassis-scones-kruche-buleczki-z-mrozonymi-czarnymi-porzeczkami

Mini pancakes on kefir with strawberries macerated in honey

mini-pankejki-na-kefirze-z-truskawkami-macerowanymi-w-miodzie

Comments

Anna 2020-03-20 12:30:02

Wyglądają smacznie. Dawno, bardzo dawno ich nie robiłam. Nie jest to moje ulubione pieczywo...coś pomiędzy bułką a plackiem. Ale może się skuszę dla kulinarnego ćwiczenia.

Response

Cztery Fajery - blog kulinarny 2020-03-20 12:44:50

Scones nie piekłam już całe lata. Wyglądają apetycznie.

Response

Kamila 2020-03-25 12:41:08

Patrząc jak trudno teraz dostać drożdże to przepis idealny :)
Będziemy próbować zrobić :)

Response

TajemniceSmaku 2020-03-26 02:01:13

Bułeczki są bez drożdży, ale ich największą zaletą jest to, że są łatwe i szybkie w wykonaniu 🙂 Szczerze polecam!

Response

add comment

Your email address will not be published.