Ukryj menu

Tacos z mieloną wołowiną, awokado i piklowaną cebulą

SKŁADNIKIWYKONANIEKOMENTARZE

Chrupiące muszle tacos wypełnione soczystym nadzieniem wołowym. Tacos z mieloną wołowiną, awokado i piklowaną cebulą

Tacos wypełnione ulubionym nadzieniem możemy podać w twardych, chrupiących muszlach lub w miękkich plackach tortillach.

Polecam gotowe, kukurydziane placki "taco schells", dzięki którym przygotujemy w szybki i prosty sposób pyszną przekąskę. Co najlepsze, możemy przygotować dużą porcję przekąsek np. na imprezę w krótkim czasie. Wystarczy, że mięso możemy przygotujemy odpowiednio wcześniej, a tuż przed wypełnieniem muszli odgrzejemy. Gotowe muszle taco możemy kupić w dobrze zaopatrzonych supermarketach lub przez internet, np. w Kuchnie Świata

meksykańskie tacos z wołowiną

SKŁADNIKI

MIĘSO

TACOS

WYKONANIE

Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy chwilę posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mieloną wołowinę, smażymy często mieszając. Doprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, kukurydzę i fasolę, smażymy jeszcze chwilę cały czas mieszając.

Gorącym mięsem wypełniamy muszle tacos lub tortille*, na wierzch układamy kilka plasterków awokado, łyżkę jogurtu, marynowaną cebulę, listki kolendry.

*W przypadku tortilli podgrzewamy je na patelni i na ciepłe nakładamy porcje mięsa i pozostałe dodatki, składamy na pół lub zwijamy, jak naleśnika.

Zobacz również

Pieczone warzywa z serem camembert

pieczone-warzywa-z-serem-camembert

Śledź orientalny z marynowanym imbirem, sosem sojowym, czerwoną cebulą

sledz-orientalny-z-marynowanym-imbirem-sosem-sojowym-czerwona-cebula

Indyk mole z ryżem i awokado, szybki meksykański obiad

indyk-mole-z-ryzem-i-awokado-szybki-meksykanski-obiad

Mini pizza z dodatkiem awokado i przepiórczych jaj

mini-pizza-z-dodatkiem-awokado-i-przepiorczych-jaj

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany

Możesz się zalogować, aby automatycznie wypełnić dane.

Szukaj

Instagram


© Copyright 2025 by Tajemnice Smaku. Wszelkie prawa zastrzeżone.