Invitation to the January Amber Bakery - rolls for the poolish leaven

Rustic rolls according to Jeffrey Hamelman's recipe is a recipe from Ola's blog Cake & Bread and we baked them together in January Amber bakery .

The dough for these rolls, like the ciabatta dough, is not formed into buns after fermentation. We throw the finished dough onto the countertop and use a knife or a scraper to cut it off piece by piece. Thanks to this, each of the rolls has a different shape and size. We can only afford such fun in a home bakery ;-)

Let us get away with it!

bułki na zaczynie poolish

Ingredients

START POLISH

345 g of type 750 plain flour

345 g of water

1 g of fresh yeast (or 1/8 teaspoon of instant yeast)

CAKE PROPER

start poolish - all

355 g of type 750 bread flour

135 g of water

10 g of salt

10 g fresh yeast (or 4 g instant yeast)

Execution

START POLISH

The day before, my evening is here. Combine yeast with water, add flour and mix until a smooth dough is achieved. Cover the bowl with foil and let it stand at room temperature for 10 - 12 hours.

CAKE PROPER

On the other day. Put all the ingredients for the proper dough into the bowl of the blender, except for 35 ml of water, yeast and salt (in the remaining water - 35 ml - dissolve the yeast). We only mix on the first speed of the mixer until the ingredients are combined. Cover the bowl with foil and let it autolyze for about 30 minutes. After this time, add yeast dissolved in water and salt, knead the dough again (on the second speed of the mixer) for about 6 - 8 minutes. The dough should be elastic and not too loose. Cover and set aside to pre-ferment for about 1.5 hours. During fermentation, fold the dough 2 - 3 times every 30 minutes.

How to fold a cake? Fold the dough without taking it out of the bowl. With moistened hands, pull each side of the dough up and fold it inside, like an envelope.

Gently place the dough on the counter, generously sprinkled with flour. We handle the dough very carefully so as not to destroy the air bubbles. We divide the dough with a scraper or a knife into smaller portions (rectangles, squares, triangles...) and place them on baking paper.

During this time, we heat the oven to 220 ° C (with a baking tray inside). Place a heat-resistant bowl with water at the bottom of the oven. Put the risen rolls * (together with baking paper) on a preheated baking tray and bake them for about 15 - 20 minutes. After baking, let it cool on a wire rack.

Enjoy your meal!

* How to handle the transport of the leavened dough to the oven, i.e. how to efficiently slide the rolls onto a hot tray? You can use a second, flat tray or a pizza shovel. You can also, just like me, remove the dough from my own wooden slats. It is a cut piece of plywood (8 mm thick, made of deciduous wood) with dimensions of 38 x 38 cm, it works perfectly, I recommend it.

Rustic rolls on blogs:

Akacjowy blog
Lilies of the valley in the kitchen
Gucio's cuisine
By the kitchen door
Moja Akademia Smaku
My little charm
Gardens of Babylon

Secrets of taste
These are my ideas < / a>
Weekends at home and garden
Kitchen Zacisze e

also check

Bürli - Swiss rolls with grape yeast water

burli-szwajcarskie-bulki-z-drozdzowa-woda-z-winogron

Pain Auvergnat - bread or rolls from the Auvergne region of France

pain-auvergnat-chleb-lub-bulki-z-regionu-owernii-we-francji

Pumpkin spelled buns

dyniowe-buleczki-orkiszowe

Panuozzo Neapolitan pizza dough sandwiches

panuozzo-neapolitanskie-kanapki-z-ciasta-na-pizze

Comments

Anna 2021-01-18 20:14:10

Ale piękne! Naprawdę jesteś prawdziwą piekarką. I dziękuję Aniu, że piekłaś z nami w styczniu.

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:06:53

Aniu, to ja dziękuję za tę inicjatywę i wspólną zabawę 🙂

Response

Kamila 2021-01-18 20:17:39

Bardzo ładnie upieczone, dziękuję za miły początek roku!

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:06:04

Miły i pyszny, oby taki był cały!

Response

Bernadeta 2021-01-18 20:21:31

Cudowne, nawet przez komputer czuje ich zapach 😍

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:05:10

Dziękuję 🙂 Pachnie w całym domu, pewnie dlatego 😉

Response

Badylarka 2021-01-18 20:41:49

Wyglądają apetycznie :)
Dziękuję za wspólne wypiekanie :)

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:03:57

Pyszne nam wyszły te bułeczki, również dziękuję 🙂

Response

Konwalie w kuchni 2021-01-18 20:47:18

Cudnie przyrumienione!
Dziękuję za ten styczniowy czas. :)

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:03:14

Dziękuję i do następnego razu 🙂

Response

Beata 2021-01-18 21:07:47

Ślicznie wypieczone :)
Dziękuję za wspólny, styczniowy czas!

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:39:00

Również dziękuję 🙂

Response

Basia - Moja Akademia Smaku 2021-01-18 21:12:20

Piękne bułki. Dziękuję za wspólne pieczenie.

Response

TajemniceSmaku 2021-01-18 21:39:48

Pyszny wspólny czas, również dziękuję 🙂

Response

Gucio 2021-01-18 21:58:17

Bułeczki jak z prawdziwej piekarni, wyglądają znakomicie i pewnie tak smakowały. Do kolejnego wypiekania.

Response

TajemniceSmaku 2021-01-19 12:40:34

Dziękuję, były bardzo pyszne 🙂 Do kolejnego wypiekania.

Response

Krystyna 2021-01-19 08:47:56

Cudowne bułeczki. Fajnie było razem piec

Response

TajemniceSmaku 2021-01-19 12:39:58

To bardzo miły, wspólnie spędzony (wirtualnie) czas 🙂

Response

Dorota 2021-01-19 10:58:17

Piękne buły Ci się upiekły, te domowe najsmaczniejsze zawsze. Do następnego wypiekania.

Response

TajemniceSmaku 2021-01-19 12:38:53

Dziękuję i już się nie mogę doczekać następnego wypiekania 🙂

Response

Ola 2021-01-19 13:17:57

Mąka pszenna czy żytnia?
Pozdrawiam

Response

TajemniceSmaku 2021-01-19 15:02:24

Pszenna, dopisałam 🙂 Pozdrawiam (chlebowa typ 750 to mąka pszenna)

Response

Ola 2021-01-19 21:08:58

Dziekuje

Response

Małgosia z Akacjowego Bloga 2021-01-19 18:12:08

Piękne, zwłaszcza w tym koszyczku :) Dzięki za wspólne wypiekanie, pozdrawiam.

Response

Marzena 2021-01-20 10:29:46

Aniu, no mistrzowskie. Pięknie nam się upiekły. I do kolejnego spotkania w naszej Piekarni!

Response

TajemniceSmaku 2021-01-20 13:16:33

oj, upiekło nam się cudnie 🙂

Response

Magdalena 2021-02-02 10:06:13

Pieklam już 2 razy ta bułki są rewelacyjne dziękuję za przepis 😘

Response

TajemniceSmaku 2021-02-02 13:18:13

Smacznego 🙂

Response

add comment

Your email address will not be published.